Dünya Uyur Türk Uyumaz!


Dünya Uyur Türk Uyumaz!
Fransız bir yazılımcıTwitter'ın 7/24 nabzını tutan bir harita geliştirdi. Tweetping.net, mikroblog sitesindeki hareketliliği gerçek zamanlı olarak gözler önüne seriyor. Tweet akışını gösteren haritada, Türkiye'nin en aktif bölgelerden biri olduğu dikkat çekiyor.


Kullanıcı sayısı 700 milyona yaklaşan ve hergün 50 milyon mesaj atılan Twitter, artık 7/24 harita üzerinde takip edilebilecek.

Fransız yazılım geliştiricisi Franck Ernewein’in hazırladığı Tweetping, dünyanın dört bir yanında atılan tweet’leri gerçek zamanlı olarak gösteriyor. Tweet aktivitesinin harita üzerindekiparlaklıkla ifade edildiği Tweetping, aynı zamanda gerçek zamanlı istatistikler de sunuyor.

Haritada, ABD’nin Batı Yakası, Batı Avrupa, Türkiye, Endonezya ve Japonya tweet’lerin en aktif olduğu bölgeler olarak göze çarpıyor. Aynı zamanda, Arap Yarımadası, GüneyAmerika’nın kıyı kesimleri ve Çin’in kıyı kesimleri de Twitter kullanıcılarının aktif olduğu bölgeler olarak beliriyor. Kuzey ve Orta Afrika ile Orta Asya ise tweet bakımından karanlığa gömülmüş durumda.

TWITTER’IN DİJİTAL GÖRÜNÜMÜ

Daily Mail’in haberine göre, Tweetping.net, verileri kıtalara göre bölüyor, tweet sayısını, kelimeleri ve karakterleri gösteriyor. İstatistikler, Kuzey-Güney Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya olarakkategorize edilmiş. Kategori tablosunu kapatarak, haritaya daha net bakabiliyorsunuz. Tweetping, sürekli değişen hashtag’leri de gösteriyor.

The Atlantic dergisi, Tweetping’i, ‘ışığın parıtısıyla Twitter’ın dijital hareketlerini ortaya çıkaran harita’ olarak tanımlıyor. Ancak, haritada parıldayan kısımların yanı sıra karanlığa gömülmüş yerler de kendini gösteriyor.

Ernewein, Tweetping’i sadece birkaç gün hayata geçirmiş olsa da, site şimdiden büyük bir ilgiyle karşılaştı. Fransız yazılım geliştiricisi, Tweetping’in küçük bir sunucu üzerinde çalıştığını ve birkaçgün içinde oluşan trafiği kaldırmakta zorlandığını belirtti. Ernewein, artan ilgiyle beraber daha büyük bir sunucu kullanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Twitter’ın kullanıcı sayısı 2012’de 650 milyonu geride bıraktı. Saniyede 600 tweet’in atıldığı mikroblog sitesi, geçtiğimiz hafta gerçek zamanlı video paylaşım hizmeti olan Vine uygulamasını hayata geçirdi. 

Google'a İnanılmaz Suçlama!

Google'a İnanılmaz Suçlama!
Arama motoru devi Google, ırkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya.
Harvard Üniversitesi'nden profesör Latanya Sweeney, Google reklamlarında, siyahların ve beyazların kullandığı isimler aratıldığında istatistiksel açıdan ırkçılık yapıldığını ileri sürdü.

Sweeney, araştırma kapsamında, suç kaydı olan 2 bin kişinin isim ve soy isimlerinin Google'a yazıldığı ve genelde siyahilerin kullandığı isimler aratılınca suçla ilgili reklamların yüzde 25 daha fazla olduğuna dikkati çekti.

Google'da genelde siyahilerin kullandığı Ebony, DeShawn gibi isimler aratılınca çıkan reklamların, beyazların kullandığı Jill yada Geoffrey gibi isimlerde çıkan reklamlardan daha çok suç içerikli olduğu ortaya konuldu.

Araştırmada, siyahilerin daha sık kullandığı Latanya Sweeney, Latanya Lockett ve Latanya Farrel isimleri arandığında, Google'ın, genellikle suça ilişkin reklamları bulduğu belirtildi.

Suç kaydı olan Kristen Sparrow, Kristen Haring ve Kristen Lindquist gibi genelde beyazların kullandığı isim ve soy isimler de ise, daha nötr reklamların çıktığı kaydedildi.

Belli bir ücret karşılığında reklam verilen Google ise sonuçların tamamen nötr olduğunu ve herhangi bir ayırımcılık yapılmasına asla izin verilmediğini savundu.

Sözcü, reklamları niteleyen anahtar kelimelerin tamamen reklam verenler tarafından belirlendiğini ifade etti.

Dikkat! Facebook'u Hacklediler

Dikkat! Facebook'u Hacklediler

Facebook, geçtiğimiz ay hacklendiğini yaptığı kısa bir açıklamayla duyurdu.

Facebook, geçtiğimiz ay hack’lendiğini yaptığı kısa bir açıklamayla duyurdu. Facebook’un gecikmeli olarak yaptığı açıklama, sosyal devin geliştirici sayfasının bir süreliğine zararlılara teslim olduğunu gösteriyor.

Gerçekleştirilen “sofistike saldırıyı”incelediğini ve çeşitli kanuni yaptırım birimleri ile çalıştığını söyleyen Facebook, herhangi bir kullanıcısı bilgisinin sızmadığını iddia ediyor.

Yapılan açıklamadan saldırının, Facebookçalışanlarının geliştirici web sitesini ziyaret ettiğinde gerçekleştiği anlaşılıyor. Açıklamaya göre web sitesindeki bir açık, çalışanların laptop’larına zararlı kodların yerleştirilmesine izin vermiş. Facebook, laptop’ların tamamınıngüncel yazılımlar ve güncel anti-virüs ile donantıldığını ve zararlının varlığı anlaşılır anlaşılmaz temizlendiğini, kanuni yaptırım birimlerine haber verildiğini söylüyor. İncelemenin bugüne dek devam ettiğini bildiren sosyal deve göre Facebook kullanıcı verilerinin sızdığına dair herhangi bir kanıt yok.

Facebook’un yaptığı açıklamalar şimdilik bu kadar. Sosyal dev, ciddiyet kazanabilecek bir saldırıyı çok fazla büyümeden durdurmayı başarmış gibi görünüyor.

Gizli Tezkere Tutanakları Açıklanacak mı?



Gizli Tezkere Tutanakları Açıklanacak mı?
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, 10 yıl geçmiş olmasının tutanakların otomatik olarak açıklanmasını gerektirmediğini söyledi.
Cemil Çiçek, Meclis'te bazı CHP'li milletvekillerinin 1 Mart 2003 tarihinde kabul edilen tezkere tutanaklarının açıklanması talebi ile ilgili soruları cevapladı. Kapalı oturum tutanaklarının 10 yıllık sürenin ardından Danışma Kurulu teklifi ya da grup önerisininGenel Kurul'da kabul edilmesi ile yayımlanabileceğini aktaran Çiçek, 38 kapalı oturum ile ilgili gizlilik kararı bulunduğunu da sözlerine ekledi.

İmralı'yla Pazarlık İddialarına Cevap Verdi

İmralı'yla Pazarlık İddialarına Cevap Verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik "Bu ifadelerin çoğu aktaranların spekülasyonudur, ama şunun da bilinmesi gerekir devletin niteliği, milletin vasfı üzerine bir pazarlık yürütülüyor değildir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İmralı'ya giden BDP heyetinin basına yansıyan "görüşme tutanaklarına" ilişkin "Bu ifadelerin çoğu aktaranların spekülasyonudur, ama şunun da bilinmesi gerekir, devletin niteliği, milletin vasfı üzerine bir pazarlık yürütülüyor değildir" dedi.
Bakan Çelik, Yunanistan'ın Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris'i makamında kabul etti.

Selanik'in Türk tarihi açısından önemli olduğunu belirten Çelik, oradaki Türk ve Osmanlı eserlerinin korunmasına gösterdiğihassasiyetten dolayı Boutaris'e teşekkür etti.

Selanik'teki Atatürk Evi'nin restorasyonunun tamamlandığını söyleyen Çelik, Nisan ayında açılışının yapılacağını kaydetti.

Çelik, Türk ve Yunan tarafı iki karşıt grup gibi resmedilmesine rağmen tarihsel miras bakımındanortak değerleri olduğuna işaretederek, "Selanik'teki Atatürk Evi'nin sembol bir önem taşımaktadır. Atatürk Evi'nin yakınında Selanik Belediyesi tarafından düzenlenen meydanın Gazi Mustafa Kemal Atatürk Meydanı olarak adlandırılmasını kendilerinden istiyoruz. Bu dileğimiz yerine gelirsemutlu olacağız" diye konuştu.

"DEVLETİN NİTELİĞİ ÜZERİNDEN BİR PAZARLIK YÜRÜTÜLMÜYOR"-
Çelik, İmralı'ya giden BDP heyetinin basına yansıyan "görüşme tutanaklarında" yer alan başkanlık sistemine Abdullah Öcalan'nın destek verdiği ifadeleri ve vatandaşlık tanımına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine "Bu ifadelerin çoğu aktaranların spekülasyonudur, ama şunun da bilinmesi gerekir, devletin niteliği, milletin vasfı üzerine bir pazarlık yürütülüyor değildir" dedi.

Görüşmelerin silahların bırakılması ve sosyal barışın temin edilmesi için bir çözüm süreci olduğunu belirten Çelik, bilgileri bu şekilde sızdıranların bu sürecin hassasiyetleri konusunda yeterli duyarlılığı olmadığını söyledi.

Çelik, muhalefet partilerinin de bu süreçte sorumluluğunun büyük olduğunu kaydederek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını eleştirdi.

Yayınlanan haberlerde verilen "tutanaklardaki" bazı ifadeler doğru olsa bile bunların devlet tarafından geçerli olduğunun söylenemeyeceğini ve devletin herhangi bir kurumunun bunları tasvip ettiği değerlendirmesinde bulunulamayacağını bildirdi.

Çelik, konuşmasında şunları dile getirdi:

"Bir muhalefet partisi liderinin bu sanki resmi belgeymiş gibi açıklama yapması da spekülasyona spekülasyonla karşılık vermekten başka bir anlam ifade etmez. Bu bir çözüm sürecidir. Türkiye'deki silahlı unsurların yurt dışına çıkarılması için yürütülen bir süreçtir, hassasiyetle yürütülmektedir. Şeffaf bir biçimde, hukuka ve demokratik prensiplere uygun olarak yürütülmektedir. Devletin niteliği ya da milletin vasfı üzerine bir pazarlık yapılmamaktadır. Herkes şunu bilsin bu tip spekülasyonlarla hükümetimiz herhangi bir geri adım atmaz. Bütün unsurları değerlendirir ve kararlılıkla yola çıkar. Bugün de görüldüğü gibi bu kararlılığa karşı halkın büyük bir desteği var."

TAKSİM TOPÇU KIŞLASI'NA ONAY
Bakan Çelik, bir gazetecinin Topçu Kışlası'nın restorasyon projesinin onaylanmasının sorulması üzerine ise "Daha önceki kurul kararını, bazı basın yayın organları kurulun reddetmesi gibi sunuyor. Reddedilmiş bir şey değil, kurumun talepleri vardı. O taleplerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusunda yerine geldiğini görünce Yüksek Kurulu'muz bunu onayladı. İyi bir proje olacak" dedi.

Çelik, kışlanın içinde galeriler, sergi salonları, sanat salonlarının yanı sıra kafe restoran gibi insanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik unsurların da olacağını ifade etti.

Sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı kışla için Çelik "Oradaki tarihsel mirası yeniden dirilten ve o alanı kurtaran bir çalışma olarak biz kıymet veriyoruz. Bundan sonra inşaat süreci, yeniden canlandırma süreci başlayacaktır" diye konuştu.

Mars'a Gidecek Evli Çift Aranıyor


Mars'a Gidecek Evli Çift Aranıyor
Mars'a 17 ay sürecek bir yolculuk yapmaları için evli bir çift aranıyor.
Mars, Dünya gibi, Güneş etrafında dolaşan bir gezegen olarak yerküre ile en yakın noktaya 2018 yılında gelecek.

Dennis Tito, para desteği vereceği insanlı Mars yolculuğu projesini bu nedenle 2018 yılı için öngörüyor. Tito'nun önerdiği yolculuk Mars'ın etrafında tur atılıp geri dönülmesini öngörüyor.

"İNSANLI SEFERLER GERİDE KALDI"
Tito, tıklayın insansız uzay çalışmalarının ilerlediğini, ama insanlı seferlerde çok geri kalındığını söylüyor. Ay'a tıklayın ilk insanlı sefer 20 Temmuz 1969'da, sonuncusu ise 1972 yılında yapılmıştı. Amerika Birleşik Devletleri Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, 1972'deki son seferde insanlığın Ay'a ayak bastığını dünyaya duyurmuştu. tıklayın

tıklayın Ay'a ilk sefere, geçenlerde hayatını kaybeden tıklayın Amerikalı astronot Neil Armstrong liderlik etmişti. Mars'a insan ayak basmadı, ama filmlere ve fantazilere konu olan ve yeşil tenli yaratıkların bir gün Dünya'ya geleceği temasına kaynaklık eden gezegene, insan eli değmiş bir keşif aracı indi. tıklayın Curiosity Lander olarak anılan keşif aracı ile insanlık Mars toprağından örneklerle tanıştı.

"GİTMEK ZOR DEĞİL"
Mars çalışmalarından biri olan Beagle'a emek veren Profesör Colin Pillinger, Tito'nun bu projesi hakkında ne düşündüğü sorulduğunda şöyle dedi: "500 yıldır bakılan bir proje, aslında yapmak çok zor değil."

Pillinger, insanların uzayda ne kadar süreyle kalabilecekleri sorusunu da akıllara getiren değerlendirmesini yaparken, bir yandan da Tito'nun neden 'evli bir çifte' böyle bir yolculuğu önerdiğinin ipuçları beliriyor.

İngiliz bilim insanı Pillenger, Dünya'dan uzaya gidişte en uzun süre uzakta kalan kişinin 435 gün geçirdiğini aktarıyor.

"EN UZUN UZAY YOLCULUĞU" 
Şimdi üzerinde konuşulan ve 5 yıl sonrası için önerilen yolculuğun bundan daha fazla sürmesi öngörülüyor. Eldeki hesaplamalardan böyle bir yolculuğun, 17 ay ya da 501 gün süreceği anlaşılıyor.  Dünya ile Mars aynı hat üzerine 2,2 yılda bir oturuyor.

Beagle projesinde çalışan Profesör Colin Pillenger'in BBC'ye yaptığı bir açıklamada söyledikleri, insanların neden uzaya gitmeye ilgi gösterdiklerini her evde rastlanabilecek bir örnekle açıklıyor.

"Bebek" diyor Profesör Pilliger, "...emeklemeye giriştiğinde önce anne ve babasından uzaklaşmaya başlar."

Kıvanç Tatlıtuğ'un Alışkanlıkları Şaşırttı!

Kıvanç Tatlıtuğ'un Alışkanlıkları Şaşırttı!

Geçtiğimiz hafta Elle dergisine kapak olan Kıvanç Tatlıtuğ'un kamera arkası görüntüleriortaya çıktı.

Kelebeğin Rüyası filmi için kilo veren ve filmdeki duruşuyla, tırnaklarını yemesiyle, aşırı zayıflığıyla bambaşka bir karaktere bürünen veoyunculukta zirve yapan Tatlıtuğ, buradakiperformansıyla eleştirmenlerden tam not aldı, ama konumuz bu değil. 

Kıvanç Tatlıtuğ'un muhteşem oyunculuğununbile önüne geçmesine engel olamadığı başka bir yönü var: Fazla yakışıklı.. Sanırız hiç kimse onun Türkiye'nin Brad Pitt'i olduğunu inkar edemez.

Elle dergisine verdiği pozların kamera arkasını izlediğinizde karşısınızda bambaşka bir Kıvanç göreceksiniz. Oynadığı roller ve magazin basınından uzak duruşu nedeniyle her zaman sert bir imaj çizen Kıvanç Tatlıtuğ'un aslında ne kadar enerjik, ne kadar sempatik ve komik bir adam olduğunun farkına varacaksınız. 

Kızların izlediğinde aşık olacağı, erkeklerin haset duyacağı görüntüleri izledikten sonra bizim de yorumumuz biraz Recep İvedikvari oldu kusura bakmayın ama "Kıvanç erkekse bizimkiler ne?"

Erol Büyükburç Ne Hale Geldi?


Bayat ekmekle yapılan bakım maskesini yüzüne uygulayan ve memnun kalan sanatçı Erol Büyükburç, bakımlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyen kadınlara da bumaskeyi tavsiye ediyor.Ekmek israfının önlenmesine yönelik farklı yöntemlerin gündeme geldiği şu günlerdeünlü güzellik uzmanı İnci Soydan, kadınlara, evlerinde bayat ekmek kullanarak yapabileceklerini söyledi. Erol Büyükburç, bakımlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyen kadınlara da bu maskeyi tavsiye ediyor.

Rüzgar(Nil) Erkoçlar Babasının Psikolojisini Bozdu

Rüzgar(Nil) Erkoçlar Babasının Psikolojisini Bozdu

Kızı Nil Erkoçlar'ın cinsiyet değiştirmesini kabullenemeyen babası psikoloğa gidecek.

Ameliyatla cinsiyet değiştirip erkek olanoyuncu Rüzgar (Nil) Erkoçlar'ın ablası Nur Erkoçlar "Babamın bu durumu kabullenmesi kolay olmadı, hala da kafasında soru işaretleri var. 

Bu yüzden de önümüzdeki hafta kardeşimin psikiyatristi Prof. Dr. Şahika Yüksel anne vebabamı çağırdı. Bu çok normal bir prosedürmüş. Özellikle babamın kafasındaki bütün sorular yanıt bulacak" dedi

Johnny Deep Mafya Babası Olacak!

Johnny Deep Mafya Babası Olacak!

The Lone Ranger ile 5 Temmuz da görücüye çıkacak olan Johnny Deep 2013 yılında iki projeye daha başlayacak.
 The Lone Ranger ile 5 Temmuz da görücüye çıkacak olan Johnny Deep 2013 yılında iki projeye daha başlayacak.

Christopher Nolan’ın Inception filminde beraber çalıştığı görüntü yönetmeni Wally Pfister’ın ilk yönetmenlik denemesi olacak olan ve konusu ile ilgili net bir açıklama olmayan Transcendence da yer alacak oyuncu daha sonra da mafya babası Whitey Bulger’i canlandıracağı ve usta yönetmen Barry Levinson’ın yöneteceği Black Mass filminde yer alacak.

Emre Belözoğlu'ndan Şok Karar!

Emre Belözoğlu'ndan Şok Karar!


Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Emre Belözoğlu'nun, annesinin memleketi olan Trabzon'un Maçka ilçesine yaptıracağı ana okulu inşaatından vazgeçtiği belirtildi.
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, bir süre önce eğitim yatırımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Fenerbahçeli milli futbolcu Emre Belözoğlu’nun, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) aracılığıyla annesinin memleketi olan Maçka İlçesi'nde 3 derslikli ana okulu yaptıracağını söyledi. 

Kızılcık'ın açıklamasının internet sitelerinde yayınlanmasının ardından gelen tepkiler dikkat çekti. Emre Belözoğlu’nun geçen yıl Trabzonspor’un Fildişi Sahilli futbolcusu Zokora ile yaşadığı polemiği hatırlatan bazı Trabzonlular, "Irkçılıkla suçlanan birinin yaptırdığı okulda mı çocuklarımız okuyacak?" derken birçok kişi de "Trabzonsporlu hangi futbolcu Trabzon’a okul yaptırdı? Emre’yi takdir etmek lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"TRABZON BENİM MEMLEKETİM"
Fenerbahçe'nin 17 Şubat'ta Trabzon'da oynadığı maçın ardından basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Emre Belözoğlu da, "Geçen sene Zokora ile yaşadığım olay biraz gerginliğe neden oldu. Ancak Trabzon benim memleketim. Okul yaptırmam benim özel durumum. İnsanların bilmesi gereken, bizim de hatalarımız ve yanlışlarımız olduğudur. Burası benim memleketim. İnsanlar tabii ki kendi takımına sahip çıkacak. Benim bir oyuncuyla yaşadığım polemikten dolayı da beni düşman bilmelerinin istemem. Benim bir hatam varsa bundan dolayı da özür dilerim. Bir oyuncuyla bir polemik yaşamışım. Ben bunu maçtan sonra hallederim veya birkaç maç sonra hallederim. Beni Trabzon’a veya Trabzonspor’a düşmanmış gibi lanse etmenin anlamı yok. Böyle bir şey olursa bundan ben de rahatsız olurum. Bizim saha içindeki davranışlarımızdan insanların da rahatsızlık duyduğu oluyor. Genel anlamda bakarsak ben Trabzonluyum, bundan da hiç gocunmam. Buraya gelirken de hiç çekinerek, üzülerek, ekstra durum yaşayacak şekilde gelmiyorum. Elini vicdanına koyan herkes bu anlamda doğru yolu bulur” ifadesini kullandı.

Bu gelişmelerin ardından ana okulunun inşaatının başlaması beklenirken Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü'ne TOGEM kanalıyla bir yazı geldi ve inşaattan vazgeçildiği bildirildi. Yazıda Emre belözoğlu'nun okulun yapımından vazgeçtiği belirtilerek, protokolün iptali için gerekli işlemlerin başlatılması istendi. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de konuyla ilgili gerekli işlemleri yürürlüğe koydu. Emre'nin Trabzon kamuoyunda kendisi hakkında yapılan yorumlardan rahatsızlık duyduğu için okulun yapımından vazgeçtiği ileri sürüldü.

ABD Bunu İlk Kez Yapıyor!

ABD Bunu İlk Kez Yapıyor!

Başbakan Erdoğan, dünyanın Suriye konusundaki kayıtsızlığını eleştirirken; ABD'den beklenmedik bir hareket geldi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'deki muhaliflere 60 milyon dolar ek yardım sağlayacaklarını açıkladı.

Kerry, Suriye’de muhaliflere 60 milyon dolar ek yardım sağlayacaklarını ve Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine karşı mücadele edenlere gıda ve ilaç gibi askeri olmayan yardım göndereceklerini açıkladı. ABD Suriye'deki çatışmaların başından beri ilk kez Suriyeli muhaliflere destek gönderecek.

İtalya'nın başkenti Roma’da düzenlenen "Suriye Halkının Dostları Grubu" toplantısınakatılan Kerry, ABD’nin Esad’a istifa etmesi için yapılan baskıyı artırmak için muhaliflere ek yardım gönderme kararı aldığını belirtti.

Kerry, yardımın aynı zamanda muhaliflerin; özgürlüğünü yeni kazanan bölgeleri kontrol etmelerine ve aşırı grupların etkilerini azaltmalarına yardımcı olacağını ifade etti.

Suriye Halkının Dostları Grubu’nun toplantısına katılan Avrupalı ülkelerin de muhaliflere yardımı artırması bekleniyor. Almanya, Suriye’ye yapılan insanı yardımı 5 milyon avro artırdığı açıklamıştı.

İtalya Dışişleri Bakanlığı konutu Villa Madama’daki toplantıya ABD, İngiltere, Fransa, Almanya,Türkiye, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ürdün ve Suudi Arabistan katılıyor

Irak'ta Bombalı Saldırı: 11 Ölü


Irak'ta Bombalı Saldırı: 11 Ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü.
Yetkililer, aracın kuzeybatıdaki Şule mahallesinde bir lokantanın dışında infilak ettiğini belirtti.

Saldırıda 30 kişinin yaralandığı açıklandı.

Erdoğan'a Suikast Timi

Erdoğan'a Suikast Timi

Başbakan Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin detayları ortaya çıktı. İddialara göre, geçen yıl Başbakan'ın evinin yakınlarında keşif yapan DHKP-C üyeleri silahlarıyla birlikte yakalandı.

Erdoğan'a Suikast TimiBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan suikast timi son anda durduruldu. 6 DHKP-C üyesi silahlarıyla birlikte yakalandı. Olay geçen yıl Başbakan Erdoğan'ın Subayevleri'ndeki evinin yakınında meydana geldi. NTV, Emniyet İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe'nin kısa açıklamasıyla gündeme gelen olayın detaylarına ulaştı.

SUİKAST NASIL ÖNLENDİ?
Takip, terör örgütünün Çorum sorumlusu Umut Ş.'nin diğer örgüt mensubuyla yaptığı görüşmeyle başladı.

Umut Ş. konuşmada ''Başbakan'ın Subayevleri'nde bulunan evinin yakınlarında bir arkadaşımız var. Gerekli keşifler tamamlandı. Başbakan'ın evinin çevresinde güçlü sinyal kesiciler bulunuyor. Bu yüzden hiçbir cep telefonu ve X-Ray cihazı çalışmıyor" sözleri ile Başbakan'ın evinin durumuyla ilgili bilgi veriyordu.

Güvenlik güçleri bir yıl boyunca örgüt elemanlarını takibe aldı. Sakarya Caddesi'nde bir cafede silah ve mühimmat alışverişi yapıldığı tespit edildi.

Eylem için hazırlıkların tamamlandığı anlaşılınca operasyon başlatıldı. Örgüt üyesi İlhan K. iki silah ve çok sayıda mermi ile birlikte yakalandı.

KROKİ VE SİLAHLAR BULUNDU

İlhan K.'nın bağlantıda olduğu zanlılara yönelik operasyonda DHKP-C terör örgütünün Ankara sorumlusu Emel K. ve çok sayıda örgüt üyesi gözaltına alındı.

İlhan K.'nın kaldığı evde yapılan aramalarda Başbakan'ın evinin olduğu bölgeyi gösteren haritalar ve krokiler bulundu. Ayrıca, hakim ve savcılara ait evlerin, araçların fotoğrafları da vardı.

1 Şubat 2013'de Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen canlı bomba eyleminden sonra açıklama yapan terör örgütü, yine Başbakan Erdoğan'ı hedef alan ifadeler kullanmıştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nü Ayaklandıran Görüntü!

Milli Eğitim Müdürlüğü'nü Ayaklandıran Görüntü!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 57 bin kutu okul sütü terk edilmiş halde bulundu.

 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sütlerin kendileriyle ilgisi olmadığını açıkladı, zabıta ekipleri sütlere el koydu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü araştırma başlattı.

Marmaris Kemeraltı mahallesinde boş bir arazide Marmaris'teki ilköğretim okullarında dağıtılmak üzere ilçeye getirilen binlerce koli okul sütünü görenler, zabıta ekiplerine haber verdi. Sütlerin bulunduğu yere gelen zabıta ekipleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne de bilgiverdi. 

Üzerinde "Okul sütü" yazan kolilerle ilgili olarakMilli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, "Bizimle ilgili bir durum değil. Okullara çarşambagünleri süt dağıtıyoruz. İhaleyi alan firma neden bu sütleri buraya koydu bilmiyoruz. Yapılacak olan araştırmanın ardından durum anlaşılacak" derken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri de, konuyla ilgili araştırma başlattı.

Kaç gündür açık alanda beklediği bilinmeyen 57 bin kutu okul sütü, zabıta ekipleri tarafından götürüldü.

Hatıra Fotoğrafındaki Şok Detay!

Hatıra Fotoğrafındaki Şok Detay!

Köprü üzerinde hatıra fotoğrafı çektirenler şok oldu. Çekilen fotoğraflarda intihar eden iki kişinin görüntüleri ortaya çıktı.
Çin’in Hubei eyaletindeki Yangtze nehrinin üstünde dün birkaç çift fotoğraf çektiririrken kareye yansıyanlar herkesi şaşırttı. Aynı köprü üzerinde iki genç birbirlerinin peşi sıra intihar etti.

PEŞİ SIRA İNTİHAR

 Çiftlerden birinin çektiği fotoğrafta yakaladığı atlayış anı görenleri dehşete düşürdü.Nehir manzarasında fotoğraf çektirmek isteyen çift intihar eden gençleri son anda fark etti.

İntihar eden gençlerden birinin cesedine ulaşan polis, bu kişinin 1993 doğumlu genç bir erkek olduğunu açıkladı.

Arka Sokaklar Hayranlarına Büyük Müjde!

Arka Sokaklar Hayranlarına Büyük Müjde!

Kanal D'nin 8 sezondur devam eden efsane dizisi Arka Sokaklar şimdi de sinema filmi oluyor.
Dizinin yapımcısı Erler Film'in Arka Sokaklar'ı beyaz perdeye taşıyacağı öğrenildi. Erler Film'in sahibi Türker İnanoğlu'nun oğlu olanoyuncu İlker İnanoğlu, önümüzdeki günlerdeArka Sokaklar dizisinin film yapılacağını söyledi. 

İlker İnanoğlu daha önce de Arka Sokaklar dizisinde uzun süre rol almıştı.