3 Günlüğüne Dağa Çıkıyor!!!

Abdullah Öcalan'ın "Yeni Yol Haritası" taslak metnini devlet görevlilerinden resmen alan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, metne dair tartışmalara katılmak üzere bugün Kuzey Irak'ta olacak.
Demirtaş’a BDP’nin diğer Eşgenel başkanı Gültan Kışanak ile DTK Eşgenel Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile sağlık durumuna bağlı olarak Ahmet Türk’ün eşliketmesi bekleniyor. Sırrı Süreyya Önder ise dün gece karayoluyla sınırdan geçerek Kuzey Irak’a geçti. 

MEKTUPLAR GİTTİ
Edinilen bilgilere göre, devlet yetkilileri, Öcalan’ın “Yeni Yol Haritası” taslak metnini BDP ile aynı anda Kandil ve Avrupa’ya daulaştırılmasını sağladı. BDP Parti Meclisi ve MYK’sı da önceki gün ve dünü “Resmi” olarak Kandil ve Avrupa’ya ulaştıracak metne ilişkin kendi tartışmalarını yaparak geçirdi. 

Tartışmaların tamamlanmasının ardından BDP genel merkezinden ayrılan Demirtaş da, “Mektuplar gitti. Bize yardımcı olacak insanları bulduk, gönderdik. Kimin tarafından ulaştırıldığıişin esasını belirleyen bir şey değil. Teknik bir” açıklaması yaparak ulaştırma sürecinin resmen tamamlandığını açıkladı.

ÖCALAN’A YANIT TOPLANTISI
İmralı’da gerçekleşen 2’nci görüşmeye katılmayan Demirtaş’ın parti yönetimiyle yaptığı değerlendirmeler sonucunda Kandil’deki tartışmalara katılma kararı alması da sürecin kritik kararlarından biri oldu. Demirtaş, Öcalan’ın taslak metnine dair Kandil’de süren tartışmalara katılacak, BDP yönetimin metne ilişkin değerlendirmesini KCK yönetimine aktaracak. Kandil’deki toplantıda “PKK’nın Öcalan’ın ‘çatışmazlık’ çağrısına uyacağı” ve “PKK unsurlarının Türkiye dışına çıkmasını kabul edeceği” kararlarının alınması bekleniyor.

TEK METİN HAZIRLANACAK
PKK’nın Avrupa ekibinin de Öcalan’ın taslak metnine ilişkin değerlendirmelerini tamamlayarak Kandil’e ulaştırdığı öğrenildi. Kandil’de 3 gün sürmesi beklenen toplantılar sonucunda tek bir metnin hazırlanması planlanıyor. Öcalan’ın yaptığı gibi Kandil, Avrupa ve BDP yönetimlerinin imzalarını taşıyan 3 ayrı kısa sunuş yazısının da metne dahil edilebileceği vurgulanıyor.

HÜKÜMET BEKLEMEDE
Hükümetin ise Öcalan’ın mektubuyla ilgili asıl değerlendirme için, Kandil ve Avrupa’dan gelecek yanıtları beklediği bildirildi.

Hiç yorum yok: