Para Kazanmanın Tüyoları Hadise'den

Para Kazanmanın Tüyoları Hadise'den

Para Kazanmanın Tüyoları Hadise'den
1 milyon 900 bin takipçisi olan Hande Yener’inTwitter’da reklam yapma ücreti 7 bin TL

42 milyon takipçisi olan Justin Bieber isereklam içerikli tweet başına 20 bin dolar alıyor.

Onu Bu Halde Görenler Şaştı Kaldı!

Onu Bu Halde Görenler Şaştı Kaldı!

Merve Boluğur’un hayranları tarafından açılan ve Twitter adresinde 'Ölümden korkmuyorum. Üç ay ömrüm dahi kalmış olsa...' tweetinden yola çıkan İnci Sözlük ekibi; Merve Boluğur’a ‘3 Aylık Ömrü Kaldı’ başlığı altında bir klip hazırlayıp hayranlarına bir şaka girişiminde bulundu.

Şakadan sonra Boluğur önceki gün arabasında Etiler trafiğinde objektiflere takıldı.

Elindeki telefonda mesaj yazarken, patlayan flaşları fark eden oyuncu, telefonu saklamak zorunda kaldı.Boluğur öğlen saatlerinde ise Bebek'te görüntülendi. Hızlı adımlarla Bebek sokaklarını arşınlayan Boluğur gazetecilerle adeta köşe kapmaca oynadı. 

Görüntü vermemek için yürüdüğü kaldırımdan karşı kaldırıma geçen Boluğur görüntülenmekten kurtulamadı.Gazetecilerin soru sormasına da fırsat vermeyen oyuncunun moralinin bozuk olduğu dikkat çekti.

Justin Bieber'ın Annesinden Şok İtiraf

Justin Bieber'ın Annesinden Şok İtirafJustin Bieber'ın Annesinden Şok İtiraf

Justin Bieber'ın annesi Pattie Mallette, 19 yaşındaki oğlunun tüm yaptıklarınıonaylamadığını itiraf etti.
 Çocuk yaşta başladığı kariyerinde şöhreti kısa sürede yakalayan Justin Bieber, sonzamanlarda aşırı davranışlarıyla neredeyse hergün basının gündeminde yer alıyor

Şarkıcı sosyal medya üzerinden paylaştığımüstehcen fotoğraflarkonserlerine geç çıkması ya da esrar kullanırkengörüntülenmesi gibi konularla sık sık gündemegeliyor.

Skandallarıyla gündemden düşmeyen ünlüşarkıcı Justin Bieber, yabancı magazin sitesi TMZ'nin ortaya çıkardığı videoyla herkesi şaşkına çevirmişti.

Bieber'in bu görüntüleri üzerine Bieber'ınannesi Pattie Mallette, "Onun üzerine fazlasıyla gidildiğini düşünüyorum ama oğlumunmükemmel olduğunu ve tüm kararları doğru alabileceğini düşünecek kadar saf da değilimdedi.                 

video için buraya tıklaynız...
http://www.haber365.com/Video/Justin_Tuvalete_Yetisemeyince/

"BİEBER NERELERİ ONAYLAMADIĞIMI BİLİYOR"

Mallette, "Oğlum neleri tasvip etmediğimi biliyor. Ama onunla ne kadar gurur duyduğumu da çok iyi biliyor" şeklinde konuştu ve ekledi: "İnsanlar Justin'in her gün yaptığı harika şeylerden bahsetmiyor. Her akşam sahneye çıkmadan önce onu görmeye gelen hasta çocuklarla vakit geçiriyor. Çocuk hastanelerini ziyaret ediyor. Hayır kurumlarına bağışta bulunuyor"

Ethem Sarısülük İddianamesi Tamamlandı

Ethem Sarısülük İddianamesi Tamamlandı

Ankara'daki Gezi olayları sırasında Ethem Sarısülük'ün vurularak öldürülmesiyle ilgiliiddianame tamamlandı. Sanık polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Ethem Sarısülük İddianamesi TamamlandıAnkara’daki Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin, polis memuru Ahmet Şahbaz hakkındaki iddianame tamamlandı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Sarısülük'ü vurarak öldürdüğü iddia edilen çevik kuvvet polisi Ahmet Şahbaz'ın 2 yıla kadar hapsi istendi. 

Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı tarafından hazırlanan iddianamede sanık polis, "Meşru müdafa sınırını aşarak adam öldürmek"le suçlandı.

Jandarma tarafından hazırlanan bilirkişi raporları, olay yeri görüntüleri ve otopsi raporu iddianamede, suçlamaya dayanak olarak gösterildi.

İdianamede ayrıca, Şahbaz’ın beylik silahından çıkan merminin, yaklaşık 5 metre mesafeden ateşlendiği ve sekmeden doğrudan Sarısülük'ün kafasına isabet ettiği tespitine yer verildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 15 sayfalık iddianameyi incelemek için 15 gün süresi bulunuyor.

Artık Trafik Cezaları Taksitlendirilecek

Artık Trafik Cezaları Taksitlendirilecek

Meclis'te oylamaya sunulan ve kabul edilen ''Torba Kanun Teklifi'nden trafikcezalarınada yenilik geldi. TBMM Genel Kurul'unda oylamaya sunulan ve kabul edilenyeni yasaya göre trafik cezaları taksitlendirilecek.
Meclis'te oylamaya sunulan ve kabul edilen ''Torba Kanun Teklifi'nden trafik cezalarınada yenilik geldi.
Artık Trafik Cezaları Taksitlendirilecek
TBMM Genel Kurul'unda oylamaya sunulan ve kabul edilen yeni yasaya göre trafik cezaları taksitlendirilecek.

Torba teklifine eklenen maddeyle borç yapılandırmasına girebilecekken tebliğ veya kayıt gecikmesi nedeniyle yapılandırılmayan trafik cezaları taksitle ödenebilecek. 

Kanuna göre 31 Aralık 2010’dan önce verilen idari para cezaları, Ekim 2013'e kadar eğer başvuru yapılırsa Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu'yla değerlendirilecek.


                                                                                       http://dakikhabertv.blogspot.com

CHP: Palalı Saldırgan UYAP Arızası Sayesinde mi Fas'a Kaçtı?

CHP: Palalı Saldırgan UYAP Arızası Sayesinde mi Fas'a Kaçtı?

CHP: Palalı Saldırgan UYAP Arızası Sayesinde mi Fas'a Kaçtı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oranİstanbul'da elinde palayla vatandaşlaradehşet yaşatan Sabri Çelebi'nin, Ulusal Yargı Ağı Projesi'ndeki (UYAP) sistem arızası nedeniyle hakkındaki yakalama kararının anında sisteme girilememesi dolayısıyla yurt dışına kaçtığı iddialarına açıklık getirilmesi amacıyla Adalet Bakanlığı'na başvurdu.
Oran, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’inyanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, elinde palayla sokakta saldırdığı bir vatandaşı ve polisi yaralayan, palasıyla vurarak bir kadını tekmeleyen Sabri Çelebi’nin sulh ceza mahkemesince salıverilmesininhemen ardından Fas’a kaçabilmesine açıklık getirilmesini istedi.

Umut Oran önergesinde, “protesto eylemi yapan vatandaşlara pala ile saldıran Sabri Çelebi gözaltına alınıp kaçma şüphesi olmadığı için serbest bırakıldı. Savcılığın 9 Temmuz’da yaptığı itirazı İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi kabul ederek 11 Temmuz 2013 sabah saatlerinde yakalama kararı verdi. Ancak Sabri Çelebi’nin aynı gün 16,30’da Fas’a gittiği ortaya çıktı. UYAP’taki (Ulusal Yargı Ağı Projesi) sorun nedeniyle yakalama kararının aynı gün saat 18.00 sıralarında sisteme girilebildiği belirtilmektedir” dedi.

UYAP’a yükleme niçin gecikti?

Adalet bakanı Ergin’e, Oran’ın yönelttiği sorular şöyle:

- Sabri Çelebi’nin yurt dışına kaçmasına yol açan arızanın sebebi nedir?

- Sabri Çelebi’nin yakalama kararının saatler boyunca UYAP’a yüklenememesinin gerekçesi nedir?

Gecikmeden sorumlu personel var mı?

- Sabri Çelebi’nin yurt dışına kaçmasına yol açan arıza nedeniyle hakkında inceleme, soruşturma açılan bakanlık personeliniz var mıdır, haklarında hangi işlemleri tesis ettiniz?”

                                                               


                                                                                     http://dakikhabertv.blogspot.com

Mısırlı Sinemacılardan Türk Dizilerine Boykot

Mısırlı Sinemacılardan Türk Dizilerine Boykot

Mısırlı Sinemacılardan Türk Dizilerine Boykot
Darbe yanlısı tavır alan Mısırlı sinemacılar Türk meslektaşlarını aratmadı. Mısır SinemaCemiyeti öyle bir açıklama yaptı ki, evlere şenlik.
Mısırlı sinemacılarınTürkiye'nin Mısır'daki songelişmelere yönelik tavrına 'protesto' olarak Türk TV dizilerinin boykot edilmesini istedikleri bildiriliyor.

DARBEYE "İNKILAP" DEDİLER

“El Yevm El Sabi” sitesine göre, Mısır Sineması Cemiyeti, bir bildiri yayınlayarak Mısır halkını Türkiye yapımı televizyon dizilerini boykot etmeye çağırırken “Türk yetkililer Mısır’ın 30 Haziran inkılabına karşı düşmanca bir tavır sergilediler” dedi.

CUNTA MISIR HALKININ İRADESİYMİŞ 

Fars Haber Ajansı tarafından yansıtılan bildirisinde “Biz Mısır halkından, uydu aracılığıyla yayınlanan Türkiye yapımı televizyon dizisi ve filmleri boykot etmeye, seyretmekten kaçınmaya davet ediyoruz. Çünkü Türkiye yetkilileri Mısır halkının iradesini inkar edip diktatörce bir düzenin yanında yer aldılar” iddiasına yer veriliyor.


            http://dakikhabertv.blogspot.com

Taraftar Beddua Edince...


Taraftar Beddua Edince...


Taraftar Beddua Edince...
Fenerbahçe'nin hazırlıkları Topuk Yaylası'nda devam ederken başkan Aziz Yıldırım'ın bir taraftar ile sohbeti dikkat çekti.
Yeni sezon hazırlıklarını Düzce TopukYaylası'nda sürdüren Fenerbahçe'de FutbolAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, sabah yapılan çalışmada antrenmanı izlemeyegelen taraftarların yanına gitti. Aziz Yıldırım,taraftarlardan bir takım isteklerde bulundu.

TaraftarlarAziz Yıldırım'a yoğun sevgigösterilerinde bulunurken, 'Büyük başkan' şeklinde tezahüratlarda bulundu. Başkan Yıldırım, taraftarlara, "Perşembe günü de gelin, hepinize açık olacak antrenman." dedi.

Yıldırım, taraftarlardan futbolculara aleyhte tezahüratta bulunmamalarını isterken, 3 Temmuz 2011'de başlayan şike süreci, yaklaşık bir yıl hapis yatması, alınan hapis cezası ve yaşananları kastederek, 'Başkan sana bunu yapanlar Allah'ından bulsun' şeklinde tepki gösteren taraftarlara ise Başkan Aziz Yıldırım, 'öyle demeyin' ifadesini kullandı.

ANTRENMANDAN NOTLAR
6 gündür Düzce'de çalışmalarını sürdüren sarı - lacivertliler, sabah antrenmanına denge ve koordinasyonla başladı. Ardından sahaya gelen futbolcular 45 dakika süren tempolu koşular yaptı. Antrenman sonunda futbolcular, kendilerini izlemeye gelen taraftarların yanına giderek forma imzaladı.

Antrenmana izinli olan Moussa Sow ve tedavisi süren Gökhan Gönül katılmadı.

Bu arada antrenman sırasında yapımcı Acun Ilıcalı da helikopteriyle tesislere geldi. Antrenmanın ardından Ilıcalı, yanında Emre, Mehmet Topal ve Caner'le yine helikopteriyle tesislerden ayrıldı.

Bir Bu Eksikti, İranlı İmam: Su İçmek Orucu Bozmaz

Bir Bu Eksikti, İranlı İmam: Su İçmek Orucu Bozmaz

Bir Bu Eksikti, İranlı İmam: Su İçmek Orucu BozmazSakızdı, denizdi derken işin suyunu çıkartan açıklama İran'dan geldi.
İran'ın üst düzey din alimlerinden Ayetullah Esedullah Beyat Zencani, susuzluğu giderecek kadar su içmenin orucu bozmayacağını ifade etti.

İranlı imam, internet sitesinde dini kaynaklaradayandırarak yer verdiği açıklamasında oruç tutmakla ilgili önemli ve bir o kadar ilginç bir fetva yayınladı.

Ayetullah Beyat Zencani, "Oruç tutup fakatsusuzluğa dayanamayanlar, susuzluklarını giderecek kadar su içebilirler. Böyle bir durumda oruç bozulmaz ve kaza yapmaya da gerek yoktur" açıklamasında bulundu.

Söz konusu din adamı Şiilikte en yüksek dini rütbe sayılan 'Taklit Mercisi' konumunda bulunuyor.

Murat Karayılan KCK Silahlı Güçlerinin Başına Getirildi

Murat Karayılan KCK Silahlı Güçlerinin Başına Getirildi

PKK'yı da içinde barındıran KCK yapılanmasındaki değişiklikler örgütün Suriye kanadını sarstı. Bugüne değin özellikle silahlı güçlerin başında olan ve bir çok eylemin talimatını veren iki isim Fehman Hüseyin (Bahoz) ve Nurettin Sofi pasif göreve çekildi, üstlerine daha ılımlı yapısıyla bilinen Murat Karayılan getirildi.
Murat Karayılan KCK Silahlı Güçlerinin Başına Getirildi  Çözüm sürecinin en önemli aşamalarından biri KCK içindeki yapılanma oldu. Abdullah Öcalan'ın bizzat İmralı'dan gönderdiği mektuplarla şekillendirdiği yeni yapılanmada görünen en önemli değişiklik Murat Karayılan'la Cemil Bayık'ın yer değiştirmesi oldu.

PKK'yı da içinde barındıran KCK'nın bir numaralı yöneticisi olan ve Öcalan'ın yakalanmasının ardından bu görevi yürüten Karayılan silahlı güçlerin başına geçti. Örgütün yaşayan beş kurucusundan biri olan Cemil Bayık ise Karayılan'ın koltuğuna getirildi. 

Bu Öcalan'ın sürecin sorunsuz yürümesi, başka bir deyişle yol kazası yaşanmaması için yaptığı bir önlem olarak görüldü. Gözden kaçan bir detay ise özellikle örgüt içi dengeleri sarstı.

BAHOZ VE SOFİ

Karayılan'ın başına getirildiği HPG olarak tanımlanan güçlerin bugüne değin en önemli iki yöneticisi Suriyeli isimlerdi. Türk kamuoyunun da yakından tanıdığı Dr.Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin yıllarca bu gücün tek sorumlusu oldu.

Hüseyin'in bir süre önce bu görevini devrettiği isimde yine bir Suriyeli olan Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed oldu. Silahlı militanların çok uzun yıllardır denetim ve yönetiminin bu iki Suriye'li PKK'lıya verilmesinin temel nedenlerinden biri hiç kuşkusuz örgütteki Suriye'li militan sayısının önemli ölçüde artmasıydı. 

İkinci neden ise özellikle Bahoz Erdal'ın Suriye'deki Esad yönetimiyle yakın ilişkileri hatta Beşar Esad'ın okul arkadaşı olması.

KİMDİR BU İSİMLER

Son değişiklikle biraz daha perde gerisine çekilen, kimi çevrelere göre pasifize edilen bu iki Suriye'liden Fehman Hüseyin örgüt içinde Dr.Bahoz Erdal kod adıyla tanınıyor.1969 yılında Suriye'de doğdu. 

Suriye'de tıp eğitimi aldığı sırada PKK'ya katıldı. Yaklaşık 23 yıldır örgüt içinde. Beşar Esed ile sınıf arkadaşı olduğu belirtilen Hüseyin örgüt içinde özellikle savaşçı tavrıyla hızla yükseldi. 1992'de Şırnak kırsalında Cudi bölge sorumluluğu yaptı. 2004 yılında ise HPG ana karargah komutanlığına getirildi. 

2009'a kadar örgütün bütün askerî faaliyetlerinin en üst düzeyde sorumluluğunu yaptı. Bu süre içinde çok sayıda askerin şehit düştüğü Dağlıca ve Aktütün Jandarma Karakolu baskınlarının yanısıra bir çok kanlı eylemin planlamasını yapıp talimatını veren isim olarak öne çıktı. 

2009 yılında görevini bir başka Suriyeli Nurettin Sofi'ye devretti.Emniyet kaynaklarına göre Bahoz Erdal da örgütün özel ordusu olarak nitelenen, intihar eylemleri ve suikastleri gerçekleştirmek üzere eğitilen Kürdistan Özgürlük Şahinleri isimli birimin sorumluluğuna getirildi.

DİYARBAKIR SORUMLUSUYDU


PKK'nın yönetim kadrosundaki diğer önemli Suriyeli isim ise 'Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed. 1990 yılında örgüte katıldı. Hakkari-Yüksekova-Şemdinli kırsalında bölge sorumluluğu yaptı. 

Sofi, bölgede birçok silahlı eyleme katıldı. 2003-2007 yılları arasında Diyarbakır kırsalında eyalet koordinatörlüğü yaptı. 2009 yılında örgütün silahlı kanadı olan HPG ana karargah komutanlığını Bahoz Erdal'dan devraldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, basın toplantısında, "Alman Dışişleri Bakanı bugün Mursi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu, aynı fikirde misiniz?" sorusuna, "Katılıyoruz..." yanıtını verdi.

ABD, Mursi'nin Serbest Bırakılmasını İstedi

ABD, Mursi'nin Serbest Bırakılmasını İstedi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, basın toplantısında, "Alman Dışişleri Bakanı bugün Mursi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu, aynı fikirde misiniz?" sorusuna, "Katılıyoruz..." yanıtını verdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki,Almanya'nın Mısır ordusu tarafındangörevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilkCumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılması çağrısına katıldıklarını belirtti. Ancak Psaki, serbest bırakılması halinde ABD olarak Mursi'yi hala cumhurbaşkanı olarak tanıyıp tanımayacaklarına açıklık getirmedi. 

Psaki, basın toplantısında, "Alman Dışişleri Bakanı bugün Mursi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu, aynı fikirde misiniz?" sorusuna "Katılıyoruz..." karşılığını verdi. Gazetecinin tekrar, "Mursi'nin salıverilmesinekatılıyor musunuz?" sorunu üzerine Psaki, "Evet" dedi.

Psaki, sorular üzerine, daha önce de Mursi'ninev hapsi ve keyfi tutuklamalar konusundaki kaygılarını ifade ettiklerini hatırlatarak, bunun kapsayıcı bir sürece gidilmesini zorlaştırdığını bildirdiklerini dile getirdi.

Sözcü, bu çağrıyı neden daha önce yapmadıklarına yönelik ısrarlı sorulara ise yanıtvermedi

Toprak İsteyen Ermeni Başsavcıya Cevap

Toprak İsteyen Ermeni Başsavcıya Cevap

Türkiye'den toprak talep eden Ermenistan Başsavcısı'na Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinden yanıt verdi: Toprak talebi kimsenin haddine değil...
Toprak İsteyen Ermeni Başsavcıya CevapDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Ermenistan Başsavcısı Aghvan Hovsepyan’ın Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırın yasal olarak belirlenmediği ve kaybedilen Ermeni topraklarının Ermenistan’a iade edilmesi gerektiği yönündeki beyanlarının esefle karşılandığını bildirdi. 

Gümrükçü, Ermenistan Başsavcısı Aghvan Hovsepyan’ın Türkiye-Ermenistan sınırı hakkındaki ifadelerine ilişkin bir soruya verdiği yazılı yanıtta, "Açılış konuşması Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından Erivan’da yapılan 5-6 Temmuz 2013 tarihli Pan-Ermeni Avukatlar Kongresi’ndeki takdiminde Ermenistan Başsavcısı Aghvan Hovsepyan’ın Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırın yasal olarak belirlenmediği ve kaybedilen Ermeni topraklarının Ermenistan’a iade edilmesi gerektiği yönünde beyanda bulunmasını esefle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Başsavcılık gibi önemli bir resmi makamı işgal eden bir yetkilinin yaptığı bu açıklamanın, komşusu Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerine dair Ermenistan’da hakim sorunlu zihniyeti yansıtmakta olduğunu ve bu ülkenin BM ve AGİT başta olmak üzere üyesi bulunduğu uluslararası örgütlere karşı üstlenmiş olduğu yükümlülüklere de ters düşmekte olduğunu kaydeden Gümrükçü, "Şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye’den toprak talebi kimsenin haddine değildir" ifadesine yer verdi.

ERMENİ BAŞSAVCI NE DEMİŞTİ


Türkiye'de iddia ettiği topraklarını geri istiyorlar. Başsavcı; Türkiye'de kalan kilise ve araziler Ermenistan Kilisesi'ne iade edilmeli. Ermenistan Cumhuriyeti ise kaybedilen toprakları geri almalı. Bu talepler yasal zeminde olmalı."

Ermenistan Başsavcısı Agvan Ovsepyan, Türkiye'den toprak talebinde bulunmuştu. Ovsepyan'ın iddiasına göre, Türkiye Ermeni kilise ve arazilerini ve ayrıca sözde kaybedilmiş toprakları Ermenistan'a iade etmeli.

Sözde Ermeni soykırımının 100. yıl dönümü etkinliklerine hazırlık bağlamında başkent Erivan'da düzenlenen konferansta konuşan Başsavcı, "Türkiye'de kalan kilise ve araziler Ermenistan Kilisesi'ne iade edilmeli. Ermenistan Cumhuriyeti ise kaybedilen toprakları geri almalı. Bu talepler yasal zeminde olmalı." dedi.

Azerbaycan'dan da toprak talebinde bulunan Ovsepyan, "Ermenistan'ın hem Türkiye hem de Azerbaycan'la (Nahçivan bölgesi) arazi sorunu var. Bunun hukuki çözümü için tüm hukuksal kanıtlarla birlikte bir dava dilekçesi hazırlamalı Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslar arası Mahkemelere sunulmalı." ifadesini kullandı.

Ermenistan Başsavcısı, sözde soykırım kurbanlarının torunlarına kesinlikle maddi tazminat verilmesini de talep etmişti.

Çalışana Kötü Haber

Çalışana Kötü Haber

Çalışana Kötü Haber

Çalışanların seçim öncesi beklediği üç önemli konuda müjde yok.
 Çalışma hayatının en tartışmalı konuları olan kıdem tazminatı, taşeronluk ve esnek çalışmabir başka bahara kaldı. Radikal'in haberine göre, bürokratlar şu anda 3 alanda da çalışmaların sürdüğünü belirtirken; yasalarınseçim öncesi çıkması içinse çok umutlu olmadıklarının altını çiziyor. Seçim öncesi ancak işçi ve işverenin uzlaşması durumunda bu 3 düzenlemenin gündeme gelebileceği, bunun da şu anda imkansız olduğu belirtiliyor. Kıdem tazminatında fon düzenlemesi vetaşeronluğun tüm alanlarda uygulanabilmesi çalışan kesimlerin tepkisini çekiyor. 

Sihirli kelime ‘uzlaşı’

Çalışma hayatının uzun süredir tartışmalı konuları olan kıdem tazminatı, esnek çalışma ve alt işverenlik konusunda bir süredir çalışmalarınhızı yavaşlatılmış durumda. Alt işverenlik konusunda haziran ayı içinde taraflara bir sunum yapılırken; kıdem tazminatı ise bir süredir gündeme getirilmiyor. Geçen günlerde Meclis’ten geçenve Kalkınma Bakanlığı’nın hazırladığı 10. kalkınma planında ise, söz konusu düzenlemeler için “uzlaşı” aranacağı vurgusu yapıldı. Planda, esnek çalışma, kıdem tazminatı, alt işverenlik, sosyal diyalog, aktif ve pasif işgücü programları gibi alanlarda sosyal taraflarla birlikte uzlaşıyla ilerlemekaydedilmesi gerekmektedir” denildi. Diyalog çerçevesinde bireysel hesaba dayanan bir kıdem tazminatı sisteminin kurulacağı belirtilen planda, “Alt işverenlik uygulaması işçi haklarını dikkate alacak şekilde gözden geçirilecektir. AB normları çerçevesinde özel istihdam büroları aracılığıyla geçici  ilişkisi uygulamaları yaygınlaştırılacaktır” denildi

Sendikalar yasası çıkarıldı

Yeni yasama yılına bırakılan düzenlemelerle ilgili olarak işçi ve işverenin birçok görüş ayrılığı bulunduğunu belirten bürokratlar “Bir uzlaşı olması durumunda gelişme olabilir ama uzun yıllardır tartışılan ve uzlaşılamayan konulardan bahsediyoruz” ifadelerinde bulunuyor. Sendikalar ve toplusözleşme yasası gibi kritik bazı yasaların çıkarıldığını belirten bürokratlar, “En azından odüzenlemeleri yapabildik” dedi.

Tarafların kırmızı çizgileri var

Kıdem tazminatı için getirilmek istenen sistemTürk-İş’in kırmızı çizgisi niteliğinde. Türk-İş, işçilerinkazanılmış haklarından geriye dönüş niteliğinde herhangi bir düzenlemede genel greve gideceğini açıklamıştı. Alt işverenlikle ilgili düzenlemede de taşeronluğun tüm alanlaragenişletilmek istenmesi işçinin tepkisini çekiyor.