Taksim Topçu Kışlası'na Onay Çıktı

Taksim Topçu Kışlası için son karar verildi. Topçu Kışlası'na Kültür ve Tabiat VarlıklarınıKoruma Yüksek Kurulundan onay çıktı.
Gezi Parkı’nın yerine 1940 yılında yıkılan Topçu Kışlası’nın yeniden yapılmasına ilişkinprojeyi “Gezi Parkı’nın tarihe tanıklık ettiği” gerekçesiyle uygun bulmayarak oybirliğiyle reddeden İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı,Koruma Yüksek Kurulu’ndan döndü. Korumaamaçlı imar planları ile bunların her türlüdeğişikliklerini inceleyip onaylama yetkisine sahip olan Yüksek Kurul’un kararı, aynı zamanda nihai karar sayılıyor.

YÜKSEK KURULUN KARARINA UYULMAK ZORUNDA
Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili hizmetlerin, bilimsel esaslara göre yürütülmesini sağlamak üzere kurulan ve üst kurul olarak kabul edilen Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, Topçu Kışlası’nın yapımını onaylamışoldu. Yasaya göre, Koruma kurum ve kuruluşları (belediyeler dahil) ile gerçek ve tüzel kişiler,Koruma Yüksek Kurulu ve koruma kurullarının kararlarına uymak zorunda.
Koruma kurullarınca alınan kararlar nedeniyle uygulamada doğan genel sorunlarıdeğerlendirerek nihai görüş veren Koruma Yüksek Kurulunun tabii üyeler dışındaki altı üyesi,koruma kurulu başkanları arasından Kültür Bakanı tarafından belirleniyor.

Koruma Yüksek Kurulu yılda en az iki defa toplanıyor. Bakanlık gerekli gördüğünde kurulu olağanüstü toplantıya çağırabiliyor. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ileKoruma Kurulları Yönetmeliği’nde, üst kurulun görevleri şöyle sıralanıyor:

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve restorasyonuyla ilgiliişlerde uygulanacak ilkeleri belirlemek. Koruma kurulları arasında gerekli koordinasyonu sağlamak. Uygulamada doğan genel sorunları değerlendirerek görüş vermek suretiyle Bakanlığayardımcı olmak. Bakanlıkça tespit edilen veya ettirilen, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıkları ile Vakıflar Genel Müdürlüğünce tespit edilen korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının tescilini ve gruplandırılmasını yapmak. Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarınınkoruma alanlarının tespiti yapmak. Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarından özelliklerinikaybetmiş olanların tescil kaydını kaldırmak. Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ve bunların koruma alanlarının kullanılmaları, kullanma şeklinin değiştirilmeleri ile bu alanlar içinde inşaat ve tesisat yapılıp yapılmayacağı konusunda karar almak. Naklinde zorunluluk bulunan korunması gerekli kültür varlıklarının uygulamaya yönelik işlemleri hakkında görüş vermek. Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı parsellerinde, taşınmaz kültür varlıklarının mahiyetlerine tesir etmeyecek şekilde ayrılma ve birleştirilmelerine ilişkin karar almak.”

İTİRAZ HAKKI

Koruma Yüksek Kurulu ve koruma kurulları kararlarına karşı İdari Yargıya süresi içinde itiraz edilebiliyor. Bu tür kararlara karşı açılan davalarda, İdari Yargı mercilerince iptal veya yürütmenin durdurulması kararı verilmedikçe, koruma kurulları başvuruları değerlendirebilir.
Öte yandan, Yüksek Kurul’un kararıyla ilgili görüşlerini sorduğumuz İBB yetkilileri ise, resmi yazı kendilerine ulaşmadan herhangi bir açıklama yapamayacaklarını belirttiler.

2 NOLU KURUL NE DEMİŞTİ: GEZİ PARKI TARİHE BELGELİK EDİYOR

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun verdiği kararda şu ifadeler yer almıştı: “Söz konusu alanda yapılan incelemeler sonucunda ortaya konulan değerlendirmelerde, bu alanda günümüzde mevcut olmayan Topçu Kışlası’nın yapım yılı, mimarı, plan özellikleri, yapım detayları tam olarak bilinmeyen ve söz edilen alanın tarihsel olarak kullanımında kısmen mezarlık, daha sonra 1794 yılında yanan topçu kışlası, III. Selim döneminde 1803-1804 yıllarında yerine yapılan ikinci dönem topçu kışlası, 1860’larda Abdülaziz döneminde kapsamlı değişim ve dönüşüm sürecinde soğan kubbeleri ve süslü cepheleri ile Hint ve Rus mimarisini çağrıştıran özellikleri gösteren üçüncü dönem, daha sonra yapının ortasında ilk milli maçların oynandığı Taksim Stadı isimli futbol sahası olarak kullanılan ve 1939-40 yıllarında yıkılan yapının yerine, günümüzde 60-70 yıllık kullanım değeri ile tarihe belgelik eden bir nitelik kazanmış ve geçen sürede dönemin şehircilik anlayışına uygun bir kararla İstanbulluların kolektif belleğinde yer etmiş Taksim Gezi Parkı kullanımının sıralandığı görülmektedir.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, “Projenin oy birliği ile reddedildiği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtip, şu açıklamada bulunmuştu: “İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu 11 Aralık 2012 tarihinde almış olduğu kararla ‘projede yapının özgün mimarisini oluşturan iç mekan kurgusu, süsleme özellikleri ve elemanları, yapının yapım dönemleri, yapılan müdahaleler ve önceki dönemlerine ait izlerle ilgili bilgi ve belgelerin eksik olması nedeniyle Taksim Gezi Parkı’nı dikkate alacak şekilde Cumhuriyet Caddesi’ne cepheli kesimde, meydan ve çevresi ile işlevsel olarak uyum sağlayan alternatif tasarım önerilerinin hazırlanarak Taksim Gezi Parkı ve Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi ile bütüncül olarak ele alınan Kentsel Tasarım Projesinin birlikte iletilmesi halinde konunun değerlendirilmesine’ hükmetmiştir. Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Topçu Kışlası Restitüsyon ve Yeni Kullanım Projeleri bu hususlar doğrultusunda hazırlandıktan sonra koruma bölge kurulunda yeniden değerlendirilecektir.”
Tanklar Şehrin Göbeğinde 'Bakım İçin' Yürümüş
Tanklar Şehrin Göbeğinde 'Bakım İçin' Yürümüş
Eski Karar Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu ve Emekli Tümgeneral Yücel Özsır 28 Şubat soruşturması kapsamınca çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Eski Harp Akademileri Komutanı Aslan Güner ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Eski Harp Akademileri Komutanı emekli Orgeneral Aslan Güner, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, emekli Tümgeneraller Mehmet Başpınar ve Yücel Özsır ile muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya'nın, 28 Şubat soruşturması kapsamında savcılık ifadelerinin alınması işlemi sona erdi.

Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin, zanlıların tamamını tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve Tümgeneral Yücel Özsır tutuklandı.

Eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner, emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ve muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya ise serbest bırakıldı. 

TANKLARIN GEÇİŞİYLE İLGİLİ 10 SORU
Bu arada, emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'na, 4 Şubat 1997'de tankların Sincan'dan geçişiyle ilgili 10 soru sorulduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, o dönemde Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı olan Ceylanoğlu'na Sincan'dan tankların geçmesiyle ilgili sorular yöneltti. 
Ceylanoğlu, tankların yürütüldüğü tarihte izinli olduğunu söyledi ve olayı duyduktan sonra, öğle saatlerinde birliğe gittiğini savundu.

Ceylanoğlu, bir başka soruyu yanıtlarken, tankların geçişi için Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile üç kişinin emrinin gerektiğini açıkladı.

KOMİK SAVUNMA


28 Şubat döneminde Ankara Sincan'da tank yürüten emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu savcılıkta verdiği ifadesinde, "Tanklar bakım için yürütüldü" dedi.

Tankların yürütüldüğü gün izinliydim. Savcının fotoğrafları göstermesi üzerine de "Hatırlayamadım, aradan uzun yıllar geçti", dedi. Tankların neden şehir merkezinden yürütüldüğü sorusuna da "Gideceğimiz güzergahta yol bakımı vardı, o yüzden bu güzergahı seçtik" ifadesini kullandı.
Kadıköy'de Trabzon Rüzgarı
Fenerbahçe sahasında PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'a 3-2 mağlup olarak büyüksürprize imza attı!Kadıköy'de Trabzon Rüzgarı
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu mücadelesinde 1461 Trabzon'a sahasında 3-2 mağlup oldu.

5. dakikada Krasic'in sağ çaprazdan şutunda top kaleci Fatih'te kaldı.

17. dakikada sol çaprazdan serbest vuruşkullanan Barış Memiş'in yakın direğe gönderdiği topu kaleci Serkan uzanarak kornere çeldi.

20. dakikada Krasic'in pasıyla ceza alanında hareketlenen Semih Şentürk'ten önce savunmada Caner Osmanpaşa topu kornere göndererek gol tehlikesini önledi.

22. dakikada Barış Memiş'in sağdan kullandığı korner atışında, ön direğe doğru hareketlenen Yusuf Erdoğan'ın aşırtma vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanında kaldı ve mücadele devam etti.

23. dakikada ceza alanının dışından serbest vuruş kullanan 1461 Trabzon'da Mustafa Tiryaki'nin sert şutunda kaleci Serkan, topu iki hamlede kontrol etti.

32. dakikada Krasic'in kaleye doğru taşımaya çalıştığı topa savunma müdahale edince meşin yuvarlak ceza alanı dışındaki Caner Erkin'in önünde kaldı. Caner'in gelişine sert vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti ve Fenerbahçe maçta 1-0 öne geçti.

36. dakikada Göksu Alhas'ın sağdan ceza alanına ortasında, Fenerbahçe savunmasında Mehmet Topal'ın hatasını iyi değerlendiren Mustafa Tiryaki, kaleci Serkan'ın açıyı kapatmasına rağmen topu filelere göndererek maçta durumu eşitledi: 1-1

40. dakikada sağ çaprazda kazanılan serbest vuruşu kullanan Caner Erkin'in ceza alanında hareketlenen Selçuk Şahin'e ortasında, bu futbolcu meşin yuvarlağı kafa ile direğin dibinden filelere göndererek Fenerbahçe'yi maçta 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

FENERBAHÇE MAÇA YEDEKLERLE ÇIKTI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda 1461 Trabzon ile yaptıkları maçta, yedeklerden kurulu bir kadroyu sahaya sürdü.

Kupada lider olarak yarı finale yükselmeyi daha önce garantileyen sarı-lacivertli ekipte yoğun maç temposunda çok sayıda as futbolcusunu dinlendiren Kocaman, az süre alan futbolcularagörev verdi.

Sarı-lacivertli ekipte kaleciler Volkan Demirel ve Mert Günok'un yanı sıra Kuyt, Emre Belözoğlu, Egemen Korkmaz, Gökhan Gönül, Yobo, Stoch, Sow, Meireles ve Sezer Öztürk, maçın 18 kişilik kadrosunda yer almadı.

MEHMET TOPAL STOPER GÖREVİ YAPTI

Teknik direktör Aykut Kocaman, 1461 Trabzon karşısında Mehmet Topal'ı stoper olarak görevlendirdi.

Sarı-lacivertli ekipte orta alanda görev yapan Mehmet, Yobo ve Egemen Korkmaz'ın 18'de olmaması ve Bekir İrtegün'ün de yedekler arasında yer almasıyla, savunmanın ortasında Serdar Kesimal ile birlikte oynadı.

KRASİC, 7 RESMİ MAÇ SONRA KADRODA

Aykut Kocaman, kupa, lig ve Avrupa mücadelesi olmak üzere son 7 maçta 18 kişilik kadrolara almadığı Krasic'i, 1461 Trabzon mücadelesinde ilk 11'de sahaya sürdü.
Bundan önce ligin 18. haftasında Kadıköy'de Sanica Boru Elazığspor maçının ilk 11'inde yer alıp mücadelenin ilk yarısında forma giyen Krasic, haftalar sonra tekrar oynama şansı buldu.

SALİH UÇAN 8'DE 8 YAPTI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, bu sezonki kupa mücadelesinde 8 maçın 8'inde de görev verdiği tek isim Salih Uçan oldu.

Sarı-lacivertli ekibin kupada yaptığı 8 maçın 7'sinde 11'de sahaya çıkan, 1'inde sonradan oyuna giren genç futbolcu, takımının yarı finale gelmesinde önemli bir payın sahibi oldu.

TRİBÜNLERDE BÜYÜK BOŞLUKLAR

Fenerbahçeli taraftarlar, gruptan çıkmayı garantileyen sarı-lacivertli ekibin 1461 Trabzon mücadelesine çok fazla ilgi göstermedi.

Diğer maçlara göre kıyaslandığında tribünlerde daha az sayıda taraftar yer alarak, takımlarınadestek verdi.

1461 TRABZON'DA GÖKSU ALHAS SAHAYA KAPTAN OLARAK ÇIKTI

1461 Trabzon takımında Göksu Alhas, Fenerbahçe mücadelesinde kaptan olarak sahaya çıktı.

Fenerbahçeli futbolcuların, grup eşleşmeleri belli olduğunda, sosyal medyadaki bir mesajınedeniyle tepki göstererek Trabzon'da yapılan ilk maçta elini sıkmadıkları 1461 Trabzonlufutbolcu Göksu Alhas, Kadıköy'de takımının kaptanı oldu.

Maç öncesi yapılan seremonide İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından iki takım futbolcuları da el sıkışarak sahadaki yerlerini aldı.
Trabzon 1 Golle Güldü
Ziraat Türkiye Kupası B Grubu son maçında Trabzonspor, Antalyaspor'u 1-0 yenerek grubu lider olarak tamamladı. Trabzon'un golünü Sapara (35') kaydetti.
Trabzonspor, Avni Aker Stadı'nda, ZiraatTürkiye Kupası 6. hafta maçındaAntalyaspor'u konuk etti. İlk yarıya her iki takımda hızlı başladı ancak Trabzonspor'un üstün oyunu, taraftara bu maçı kazanırız havası verdi. Bu üstün oyunun da meyvesini, 35. dakikada Marek Sapara'nın attığı golle topladı: 1-0. Geriye kalan dakikalarda gol olmadı ve Trabzon, ilk yarıyı Antalyasporkarşısında 1-0 önde tamamladı. 

İkinci yarıda ortada geçen bir oyun vardı. Hem Trabzon, hem de Antalyaspor, rakip kalelere gelerek gol aradılar. Ancak ikisi de golü bulamadı. 89. dakikada Antalyaspor'da Murat Duruer, kaleci Tolga Zengin'i de geçtikten sonra ortasını yaptı. Ceza sahası içerisindeki Ali Tandoğan, kafasını vurdu ve topu ağlara gönderdi. Ancak hakem Mustafa İlker Coşkun, Murat'ın topu dışarıdan çevirdiğine hükmetti ve golü geçersiz kıldı. Geriye kalan dakikalarda gol olmadı ve Trabzonspor, Antalyaspor'u 1-0 mağlup ederek gruptan 15 puanla lider olarak çıktı.
Gül: Terör ve Şiddetle Hak Kazanılmaz
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CNN Türk'te yayınlanan Eğrisi Doğrusu programında gazeteci Taha Akyol'un sorularını yanıtlıyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarından önemli başlıklar...

KÜRT SORUNU VE YAŞANAN SÜREÇ

Bunlar Türkiye'nin önemli meseleleridir. Bunlar zaman zaman bizi çok uğraştıran konulardır. Türkiye'nin bütün potansiyelinin kullanmasına engel olan konulardır. Özellikle Kürt meselesi ve terör meselesi... Özellikle iki ayak üzerinde görmek isterim.

TERÖRLE HİÇBİR YERE VARILMAZ

Şiddetle, terörle bu konularda bir yere varılamaz. Terör ve şiddetle hak kazanılması sözkonusu değildir. Hiçbir devlet terörle hizaya getirilemez. Devlet, devlet olmanın tüm imkanlarıyla kararlılığını sürdürürler.

Geçmişin tabi ki bazı yanlışların maliyeti ödenmektedir. Türkiye'deki yanlışlar sadece Kürt vatandaşlarımızla ilgili değildi. Bütün bunlar demokrasi eksikliğinden meydana gelmektedir.

İNANIYORUM Kİ SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ

Terör arttı, şiddet arttı dolayısıyla biz buna bir çözüm bulalım artık anlayışında değiliz. Biz inandığımız, yanlışları gördüğümüz, doğru olanları yapma irademiz olduğu için bu gayret içindeyiz
Financial Times'dan Erdoğan'ı Kızdıracak Haber

Financial Times gazetesinde yayınlanan bir haberde, Türkiye'de otoban işletme ihalesinin iptal edilmesinin büyük projelerin yaşadığı sorunları özetlediği öne sürülüyor.

Haber, bir bankacının Türkiye'de altyapı inşası için 20 ila 30 milyar euroluk, 5 yıl sürecekyatırımlardan söz ettiğini, hükümetinse elektrik sektörü için 107 milyar dolara ihtiyacıolduğunu söylediğini belirtip şöyle devamediyor: "Türkiye'nin bu tür miktarları tek başına karşılaması mümkün değil. Türkiye'ninekonomisini modernleştirebilmesi için dış sermayeye ihtiyacı var."

Financial Times'ta yayınlanan haber, Tuskon Başkanı Rızanur Meral'in Türkiye'nin en büyüksorununun sermaye eksikliği olduğunu söylediğini aktarıyor.

Dombey'e göre ABD ve Avrupa'da para politikalarının rahatlatılmasıyla portföy fonları sağlanmış olsa da uzun dönemli fonlarla daha nadir karşılaşılıyor.

'Erdoğan'ın kişisel gücü' Gazete, Türkiye'nin en çok kullanılan otobanlarının 25 yıllığına işletilmesi için açılan ve Türkiye'nin en büyük holdingi Koç ve Malezya devlet fonu Khazanah'ın sahibi olduğu UEM'in kazandığı ihalenin Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca iptal edildiğini hatırlatıyor.

Financial Times, bu kararın ardında kurulun Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elde edilecek gelir konusundaki endişeleri olduğunu hatırlatıyor.

TÜRKİYE'NİN İÇİNDE BULUNDUĞU İKİLEM
Ama Dombey, bankacıların Başbakan Erdoğan'ın 5,7 milyar dolarlık otoban ihalesini iptal etmesinin aslında 'Türkiye'nin içinde bulunduğu ikilemi' gözler önüne serdiğini söylediğine dikkat çekiyor:

"Büyük projeler için şirketlerin topladığı fonlar gelecek gelirleri ve uzun dönemli sermayeyi hesaba katılıyor. 2008 yılında Lehman Brothers'ın çökmesinden sonra uzun dönemli sermayeleri bulmak da zorlaştı.

BEYAZ TÜRKLERE SALDIRDI
Ama bu son yaşanan olaylar Erdoğan'ın kişisel gücünü de ortaya koydu. Özelleştirmelerkonusunda son sözü söyleyen Erdoğan, kariyeri boyunca İslami köklere dayanan partisinekuşkuyla yaklaşan 'beyaz Türklere' yani laik elit kesime saldırdı.

Bu, şirketlere yaklaşımına da yansıyor. Ne de olsa otobanlar konsorsiyumunun %20'isini oluşturan Yıldız Holding'in özel sermaye şirketi Gözde başbakana yakın olsa da, %40'ını, bu kesimin başını çeken Koç Grubu oluşturuyordu."

Financial Times, "ikilem" olarak nitelediği bu durumdan dolayı yatırımcıların geleceği daha iyi tahmin edebilmelerine fırsat yaratılmasını istediğini aktarıyor.

Gazeteye göre yatırımcılar bunun örnek sözleşmeler, çevresel değerlendirmeler veya başbakanın daha etkili bir biçimde ihale sürecinde olanlardan haberdar edilmesiyle sağlanabileceğine inanıyor.

Financial Times, kendilerine konuşan Akbank'ın Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Yüksel'in sözlerinin altını çiziyor: "Bunlardan dolayı, büyük paralar ve zaman harcayacak olası bir sponsor, özelleştirmeye katılma konusunda temkinli olacaktır."

1,8005
2,3595
92,96
78.166
İSTANBUL HAVA DURUMU

İSTANBUL
27.02.2013 19:00:00
Puslu
En Yüksek7.8 °CNem%79
Basinç1017 mbRüzgarKuzeyden 25 km/sa
28.02.2013
Yagmur
En Yüksek8 °C
En Düşük5 °C
01.03.2013
ParcaliBulutlu
En Yüksek9 °C
En Düşük4 °C
02.03.2013
CokBulutlu
En Yüksek11 °C
En Düşük5 °C
Galatasaray'ın Yeni Yıldızı Beyaz Show'da!

Galatasaray'ın dünyaca ünlü Fildişi Sahilli golcüsü Didider Drogba, Türkiye'de ilk kez bir şov programına katıldı.
 Galatasaray'ın devre arasında kadrosuna kattığı Weslej Sneijder ve Didier Drogba kısa süre kendilerini Türkiye'ye hayran bıraktı.

İstanbul ve Türk insanıyla kısa sürede uyum kuran Sneijder ve eşi Yolanthe Cabau'nun ardından, Didier Drogba da kendini daha yakından tanıtmak adına bir şov programına katılma kararı aldı.

Daha önce Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'a çıkan Sneijder'in eşi Yolanthe Cabau'nun ardından Fildişi Sahilli golcü Drogba da aynı programa katılma kararı aldı.

1 Mart Cuma akşamı Didier Drogba'nın de yer alacağı program bu kez canlı yayınlanmayacak. Fildişi Sahilli golcünün günler öncesinden çekimlerine katıldığı Beyaz Show, banttan ekranlara gelecek. 

Öte yandan kısa sürede Türkiye'ye uyum sağlayan Drogba'nın programda Galatasaray ve Türkiye günleri hakkında açıklamalar yapıp, sorulara yanıt verdiği öğrenildi.