‘Ayağa kalkan emekçiler Milli Meclis’in öncüleri’

‘Ayağa kalkan emekçiler Milli Meclis’in öncüleri’


TGB, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla önceki gün Antalya’da ‘Mili Meclis Yürüyüşü’ düzenledi. Büyükşehir Belediyesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na marşlarla yürüyen TGB’liler, “Atatürk’te birleştik tam bağımsız Türkiye”, “Milli Merkez Milli Hükümet” ve “Örgütlü halkı hiçbir kuvvet yenemez” sloganları attı. Yurttaşlar, evlerinin balkonlarından, işyerlerinden sloganlara alkışlarla eşlik ettiler. Meydanda açıklama yapan TGB İl Başkanı Alparslan Güneş, Milli Merkez Kurultayı’na değindi: “Ankara’da binlerce vatansever bir araya gelerek Atatürk’ün Meclisini kurma iradesini ortaya koymuştur. Ayağa kalkan emekçiler ve köylüler Milli Meclisin öncüleridir. Halk egemenliğini tekrar eline alıyor.”

MİLLİ MERKEZ UMUT OLDU

MİLLİ MERKEZ UMUT OLDU

‘Halk hareketi Milli Merkez’de birleşti’
15 bin delegenin katılımıyla kurulan Milli Merkez, her kesimi heyecanlandırdı. Siyasetçi, aydın ve sanatçılar “Türkiye’nin umudu” olan Milli Merkez’in halk hareketini de birleştireceğini vurguladılar
Türkiye’nin dört bir yanından gelen 15 bine yakın delegenin katılımıyla 23 Nisan günü düzenlenen kurultayla kuruluşu ilan edilen Milli Merkez, bütün Türkiye’yi heyecanlandırdı. Siyasetçi, aydın ve sanatçılar Milli Merkez’in AKP’yi dizginleyecek olan halk hareketini birleştireceğini ifade ettiler. “Türkiye’nin umudu” olarak niteledikleri Milli Merkez Kurultayı’nın halkın mücadeledeki kararlılığını gösterdiğini, muhalefete de “oturmayın” çağrısı yaptığını belirttiler.

Siyasetçi, aydın ve sanatçılar Milli Merkez Kurultayı’nı şöyle değerlendirdiler:

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç:

Türkiye’nin rejiminin değiştiği, bölünmeye çok yaklaştığı bir dönemde laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünü koruyan güçlerin bölünmeye neden olan siyasi iktidar karşısında birleşerek mücadele azimlerini açıklamaları çok önemli bir sonuçtur. Dilerim ki bu birliktelik seçimlerde de sonuç verecek ve AKP’yi en kısa zamanda iktidardan uzaklaştıracaktır. İktidar tarafından rejim değiştirildi, laik cumhuriyet ortadan kaldırıldı, İslam devleti projesi ortaya koyuldu, bölünmek için bir çok tavizler verildi. Bunları aşacak sadece halk kalmıştır. Halk da Milli Merkez ile iradesini birleştirdiğini göstermiştir. Mücadeleye karar vermiştir.

ODTÜ’de bilim adamı ve öğrencilere saldırı

ODTÜ’de bilim adamı ve öğrencilere saldırı

Sol maskeli çeteler ODTÜ’de bilime ve öğrencilere saldırdı
Başını PKK’lıların çektiği gruplar, ODTÜ’de Bilim ve Ütopya Kooperatifi, ODTÜ Öğretim Elemanları ve Elektrik Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen “Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü” törenlerine saldırdı. Taş, sopa ve soda şişeleriyle bilim adamları ve öğrencileri hedef alan başı bozuk gruplar salonu basmak istedi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi devrimci öğrencilerin ilk saldırıyı püskürtmesi üzerine taşlamaya başladılar. TGB’lilerin müdahalesiyle binadan uzaklaşan sol maskeli çeteler çekildikleri yerden taş ve soda şişeleriyle saldırılarını sürdürdü. Saldırı haberi üzerine ODTÜ önünde toplanan TGB’li öğrencilerin kampuse girişi de polis tarafından engellendi. Saldırıda 12 akademisyen ve öğrencinin yaralandığı, bir kısmının hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Bilim ve Ütopya Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Semih Koray, olay için “Bu bilim düşmanlığıdır. Sahte solculuktur. İstihbarat örgütlerinin kontrolü altındaki grupların saldırısıdır” dedi. 16.00’da başlayan saldırı saatlerce sürdü. Provokasyon örgütlerinin bilim adamlarına ve öğrencilere saldırısı saat 21.00’a kadar sürdü. TGB’lilerin okula girmesiyle saldırı sonlandırıldı.