İşte Öcalan'ın Mektubunun Orijinal Hali
İmralı'nın üç adrese gönderdiği tek mektup konuşulurken Abdullah Öcalan'ın 6 Temmuz 2011 tarihinde Kandil'e, 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı'na hitaben görderdiği 6 sayfalık mektubun orijinali yayınlandı.
 PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, terörün sona ermesi için başlatılan süreçte 'çözümtaslağı' bulunun 20 sayfalık mektuplarını gönderirken kişileri ön plana almadı.

Öcalan, BDP'ye gönderdiği mektupta 'BDP Eş Başkanlarına', Avrupa'ya gönderdiği mektupta 'Kongra- Gel Başkanlığına' ve Kandil'e gönderdiği mektupta ise 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığına' ifadelerini kullanmayı tercih etti.

Geçen cumartesi günü İmralı Adası'nda BDP'li milletvekilleri ile görüştükten sonra Abdullah Öcalan, çözüm taslağının bulunduğu 3 mektup dün BDP'ye ulaştı. 

Mektupların kişilere değil, örgüte hitaben yazıldığı ortaya çıktı. Öcalan'ın mektuplarının muhatabı 'BDP Eş Başkanları', 'Kongra- Gel Başkanlığı' ve 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı' olduğu dikkati çekti.

BDP, kendilerine hitaben yazılan mektubu değerlendirirken, 'Kongra-Gel Başkanlığına' yazılan mektubu PKK'nın Avrupa'daki yönetimine, 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığına' yazılan mektubu da PKK'nın Kuzey Irak'taki Kandil Kampı'na ulaştıracak.

MEKTUBU SIRRI SÜREYYA ÖNDER GÖTÜRDÜ
İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın Kandil'de bulunan terör örgütü yöneticilerine yazdığı mektubu İstanbul Bağımsız Milletvekili Sırrı Süreyya Önder götürdü. Önder'in, Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçiş yaptığı bildirildi.

Önder, beraberindeki bir kişi ile birlikte saat 17.30 sıralarında Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Kuzey Irak'a gitti. Önder'e eşlik eden kişinin şoförü mü yoksa başka biri mi olduğu öğrenilemedi.

İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın Kandil'de terör örgütü yöneticilerine yazdığı mektubu, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder götürdü. Geçtiğimiz hafta 23 Şubat'ta BDP'li milletvekilleri Altan Tan, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, İmralı Adası'na gitmiş ve Abdullah Öcalan ile görüşmüşlerdi. Öcalan, kendisini ziyaret eden heyete BDP'ye, Avrupa'ya ve Kandil'e hitaben üç ayrı mektup yazmıştı.

BDP heyeti Avrupa'ya yazılan mektubu daha önce gönderirken bugün ise Kandil'e yazılan mektubu gönderdi. Bugün toplantı yapan BDP, mektubu kimin götüreceği ismi belirledi. Mektubu Kandil'e Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un götüreceği medyada yer aldı. Ancak BDP'liler bu isimlerin doğru olmadığını belirtti. Akşam saatlerinde ise mektubu Kandil'e Sırrı Süreyya Önder'in götürdüğü ortaya çıktı.

ÖCALAN, KANDİL'E EN SON 2011'DE MEKTUP YAZMIŞTI
Abdullah Öcalan'ın, son olarak Oslo görüşmeleri kapsamında 6 Temmuz 2011 tarihinde Kandile, 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı' başlığı adı altında 6 sayfalık bir mektup yazdığı belirtildi.

Daha sonra KCK operasyonlarında fotokopileri ele geçirildiği belirtilen mektupta Öcalan, İmralı Adası'nda devlet heyeti ile yaptığı görüşmeleri ele almıştı. Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektuptan kısa bir süre sonra 14 Temmuz 2011'de Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK saldırısı sonucu 13 asker şehit olunca Oslo görüşmeleri de sona ermişti.

Hiç yorum yok: