Tanklar Şehrin Göbeğinde 'Bakım İçin' Yürümüş
Tanklar Şehrin Göbeğinde 'Bakım İçin' Yürümüş
Eski Karar Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu ve Emekli Tümgeneral Yücel Özsır 28 Şubat soruşturması kapsamınca çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Eski Harp Akademileri Komutanı Aslan Güner ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Eski Harp Akademileri Komutanı emekli Orgeneral Aslan Güner, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, emekli Tümgeneraller Mehmet Başpınar ve Yücel Özsır ile muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya'nın, 28 Şubat soruşturması kapsamında savcılık ifadelerinin alınması işlemi sona erdi.

Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin, zanlıların tamamını tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve Tümgeneral Yücel Özsır tutuklandı.

Eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner, emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ve muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya ise serbest bırakıldı. 

TANKLARIN GEÇİŞİYLE İLGİLİ 10 SORU
Bu arada, emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'na, 4 Şubat 1997'de tankların Sincan'dan geçişiyle ilgili 10 soru sorulduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, o dönemde Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı olan Ceylanoğlu'na Sincan'dan tankların geçmesiyle ilgili sorular yöneltti. 
Ceylanoğlu, tankların yürütüldüğü tarihte izinli olduğunu söyledi ve olayı duyduktan sonra, öğle saatlerinde birliğe gittiğini savundu.

Ceylanoğlu, bir başka soruyu yanıtlarken, tankların geçişi için Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile üç kişinin emrinin gerektiğini açıkladı.

KOMİK SAVUNMA


28 Şubat döneminde Ankara Sincan'da tank yürüten emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu savcılıkta verdiği ifadesinde, "Tanklar bakım için yürütüldü" dedi.

Tankların yürütüldüğü gün izinliydim. Savcının fotoğrafları göstermesi üzerine de "Hatırlayamadım, aradan uzun yıllar geçti", dedi. Tankların neden şehir merkezinden yürütüldüğü sorusuna da "Gideceğimiz güzergahta yol bakımı vardı, o yüzden bu güzergahı seçtik" ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok: