İsrail'in Suriye Saldırısında İlginç İddia

İsrail'in 5 Temmuz'da Suriye'nin Lazkiye şehrinde bulunan askeri üsse düzenlediği hava saldırısını bir Türk üssünü kullanarak gerçekleştirdiği iddia edildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise iddiaları, "Hiçbir karşılığı olmayan, tamamıyla yalan, gerçek payı olmayan bir haberdir" diye yalanladı.

Rusya'nın İngilizce yayın yapan resmi kanalı RT'ye konuşan bir kaynak, İsrail'in Suriye'yi vurmak için Türkiye'ye ait bir üssü kullandığınıöne sürdü.

RT'deki haberde, “Kaynağımız İsrail uçaklarının Türkiye sınırları içindeki bir askeri üsten havalandığını ve Suriye hava sahasına girmemek için Lazkiye’ye deniz üzerinden gittiğini açıkladı” denildi.

Haberde Türkiye’nin başka bir Müslüman ülkeye saldırılması için İsrail’e hava üssünü açtığı bilgisinin doğrulanması halinde, ülkede ciddi bir karmaşanın yaşanabileceği belirtildi.

Suriye'nin sahip olduğu Yakhont füzelerini imha eden 5 Temmuz’daki hava saldırısının hemen ardından Özgür Suriye Ordusu, saldırıdan kendilerinin sorumlu olmadığını açıkladı.

İSRAİL YALANLADI 
Hürriyet Moskova muhabiri Nerdun Hacıoğlu'nun bildirdiğine göre Rusya’nın ortaya attığı buiddiaya yine basın aracılıyla yanıt veren Tel Aviv'in, “İsrail savaş uçaklarının Türkiye topraklarını kullanmasına ihtiyacı yoktur. Rus kanalının önceden de çok asparagas haberlerini gördük” yorumları dikkat çekti.

İsrail Savunma Bakanlığına yakın kaynakların görüşünü yansıtan Rusça yayın yapan İsrail haber sitesi newsru.co.il, “RT kanalının röportajı bir dizi çelişkili unsur içeriyor. Öncelikle İsrail Suriye’deki bir hedefi vurmak istese bunu yapmak için Türkiye’nin lojistik desteğine ihtiyacı yoktur. İkinci önemli husus iki ülke arasındaki ilişkiler dikkate alındığında Türkiye’nin günümüzde İsrail’e böyle bir imkan tanımış olması imkansız. Üçüncü önemli nokta İsrail’in Suriye topraklarını bombaladığı kimse tarafından kanıtlanmış değil. Hatta Suriye yönetimi bu konuda bir açıklama yapmadı. Russia Today televizyon kanalının bu tür haberler yayınlaması konusuna gelince. Geçtiğimiz Mayıs ayında yine aynı Rus kanalı İsrail Savunma Bakanlığının Suriye’de gerçekleştirdiği operasyonlarda zenginleştirilmiş uranyum çekirdekli mermi kullandığı iddiasını da ortaya atmıştı” açıklaması yer aldı.

BAKAN DAVUTOĞLU YANIT VERDİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İsrail'in Suriye saldırısında Türkiye'den bir üssü kullandığına" ilişkin iddialar konusunda, "Bu hiçbir karşılığı olmayan, tamamıyla yalan, hiçbir gerçek payı olmayan bir haberdir" dedi.

Türkiye'nin İsrail ile herhangi bir askeri operasyonun parçası olmasının söz konusu olamayacağını vurgulayan Davutoğlu bu tür haberlerin temel amacının Türkiye'yi "itibarsızlaştırmak" olduğunu dile getirdi.

Hiç yorum yok: