Bu Haberin Neresi Müjdeli?

Bu Haberin Neresi Müjdeli?

Haber Ajansları ve bazı televizyonlar, Cuma günü bütün camilerde hutbelerde ilan edilen aynı haberi yeni bir habermiş gibi ya da gerçekten müjdeli habermiş gibi dörtgündür verip duruyorlar. O haber bugün bir kez daha Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in ifadeleri ile 'Hacı adaylarına müjde' başlığı altında verildi. Oysa haber binlerce hacı adayını üzmüş, ardından teselli babında bir haber gelmişti.


"7 yıl üst üste Hacca gidemeyenler ile bu yıl haccı iptal olan vatandaşlara Diyanet'tenmüjdeli haber geldi" 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 7 yılüst üste hacca gidemeyenler ile bu yıl haccı iptal olan vatandaşların, 2014 ve 2015 yıllarından kura çekmeden kutsal topraklara gireceklerini müjdeledi.

Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Kocatepe Camii avlusunda düzenlediği '32.Kitap ve Kültür Fuarı' açılışına katıldı.


Görmez burada yaptığı açıklamada, 7 yıl üst üste hacca gidemeyenler ile bu yıl haccı iptal olanvatandaşların, 2014 ve 2015 yıllarında kura çekmeden kutsal topraklara gireceklerini söyledi.

Kabe'nin çevresindeki genişletme çalışmaları nedeniyle Suudi makamların ülkelere uyguladığı yüzde 20 kota kısıtlaması nedeniyle bu yıl Türkiye'den hacca gitmek için kura çeken 14 bin 800kişinin kurası iptal edilecek. 

Azaltılan kontenjanlar da kimlerin haccının iptal edildiği de 24 Temmuz günü saat 11.00'deDiyanet İşleri Başkanlığı'nda çekilecek kura ile belirlenecek."

BU HABERİN NERESİ MÜJDELİ

Bu yıl haccı iptal edilen Hacı adaylarımüjde gibi sunulan bu habere şu ifadelerle tepki gösteriyor:

14 bin 800 kişinin kurasının iptal edilmesi haberinin neresi müjdeli?

14 bin 800 kişi Diyanete güvenmiş, Hacca gitmek için paralarını Diyanetin istediği özel ve devletbankalarına yatırmışlar, yani "faiz lobisi"ne katkıda bulunmuşlar.

Sonra birden Suud makamlarının aklına Kabe inşaatının genişletilmesi gelivermiş,

Oteller kiralanmasınauçakların parasının ödenmesine rağmen, hatta hacı adaylarına menenjit aşısı yaptırmalarına rağmen,

Suudi Arabistan Krallığı Hac Bakanlığı yetkilileri, ülkelere uyguladıkları hac kotasını düşürmüşler. 

Bu yüzden ömründe bir kere Hacca gitmek isteyen vatandaşlarımızdan 14 bin 800 kişi bu seneçekilen kurada adı çıkmasına rağmen, Hacca gidemeyecek. 

Şimdi bu haberin neresi müjdei Allah aşkına? 

Bilen varsa,izah etsin.
KAYNAK:HABER365

Hiç yorum yok: