İspanya'da Feci Tren Kazası: 77 Ölü!(Video-Galeri)

İspanya'da Feci Tren Kazası: 77 Ölü!(Video-Galeri)

İspanya’da Madrid - Ferrol seferi yapan bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu en az 77 kişinin öldüğü bildirildi. 

TSİ 21.41’de Santiago de Compostela istasyonuna 4 kilometre kala meydana gelen kazada, 25'i ağır olmak üzere 126 yolcu da yaralandı. 

Tren işletme şirketi Renfe tarafından yapılan resmi açıklamada, devrilen trende toplam 218 yolcunun bulunduğu bilgisi verildi. 13 vagonun etkilendiği kazanın şiddetiyle vagonlardan birinin tren yolundan 15 metre ileriye savrulduğu kaydedildi. Kazazedelere ilk yardımı yara almayan yolcuların ve olay yeri yakınında yaşayan insanların yaptığı kaydedildi.

KAZA SEBEBİ YÜKSEK HIZ OLABİLİR

İspanya Bayındırlık Bakanı Ana Pastor, “Kazazedeleri kurtarma çalışmalarını koordine ediyoruz, henüz kazanın sebebini bilmiyoruz” dedi. İlk değerlendirmelere göre tren kazasında insan hatasına işaret edilirken, trenin Ourense-Santiago arasındaki “zor viraja” olması gerekenin üzerinde bir hızla girdiğine dikkat çekildi. 

Galisya Özerk Hükümeti delegesi Samuel Juarez, söz konusu trenin saatte 80 km hızla gitmesi gereken yerde 220 km hızla seyahat etmekte olduğunu söyledi. İspanyol basını, Alvia trenin bugün Santiago’da yapılacak olan kutlamalar nedeniyle özellikle dolu olduğunu ve toplam yolcu sayısının 247 olduğunu yazdı. Kaza haberinin ardından bir bildiri yayımlayan Santiago de Compostela Belediyesi, Apostol kutlamalarının askıya alındığını açıkladı.

BAŞBAKAN RAJOY OLAY YERİNE GİDİYOR 

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un sabahın erken saatlerinde Santiago de Compostela şehrine hareket edeceği bildirildi. Twitter hesabından açıklama yapan Rajoy, “Santiago’daki feci kazadan etkilenenlerle birlik ve beraberliğimi ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı. 

İspanya Kralı Juan Carlos’un da Galisya Özerk Yönetimi Başkanı Alberto Nunez Feijoo ve Bayındırlık Bakanı Ana Pastor’dan kazaya ilişkin bilgi aldığı kaydedildi.

                                                                 dakikhabertv.blogspot.com

Hiç yorum yok: