Hamile Kadın Sokakta Gezmemeli

Hamile Kadın Sokakta Gezmemeli
TRT ekranlarında tartışılacak sözler... "Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır" şeklinde genel kabül görmüş bir ifade ile başladı, ancak sonrasında açtı ağzını yumdu gözünü...

 TRT 1 ekranlarında iftar saatlerinde yayınlanan 'Ramazan Sevinci' programı Türk tasavvuf düşünürü ve avukat olan Ömer Tuğrul İnançer'i konuk etti. Programda Şeyh Vefa'nın menkıbelerinden bahseden İnançer,hamile kadınlar hakkında yaptığı sert yorum ile herkesi şaşırttı. 

Şeyh Vefa'nın hanımının haram lokma yemesiyle ilgili bir hikayesini anlatan İnançer,konunun hamileliğe gelmesi üzerine şu ilginçyorumu yaptı:

"Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokaktagezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar... Şimdi ise maşallah,kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir" dedi. Bu sözlere karşı da sunucunun "Allah razı olsun" demesi dikkat çekti.

GALİBA ÜLKENİN ŞARTLARINDAN HABERİ YOK

İnançer'in en çok dikkat çeken sözleri ise, "7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır" demesi oldu. Programı izleyenler "Hocanın galiba Türkiye şartlarından haberi yok... Otomobili olmayan ne yapacak? Benzin olmuş 5 TL" diyerek acı acı gülümsediler!

Hiç yorum yok: