Başbakan: Zavallı Kemirgenler, Tek Kelime İle Barbarlık

Başbakan: Zavallı Kemirgenler, Tek Kelime İle Barbarlık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TESK tarafından Vilayetler Evi'nde verilen iftarınardından konuştu. Gezi olaylarına değinen Erdoğan şöyle konuştu:

Bizim kültürümüzde esnaf gönül yapmayı kar etmeye tercih eder. Esnaf sosyal dayanışmanın öncüsüdür. Ahilik teşkilatımızda esnaf olmak öyle kolay değildir.

Son zamanlarda bazı şehirlerimizde yapılan hukusuz eylemlerde esnafımıza çok zarar verildi, esnafımız mağdur edildi. Hatta hedef alındı. Çok sayıda esnafımızın işleri bozuldu. Dükkanlar yağmalandı. Bazı dükkan sahipleri tehdit edildi. Türkiye'nin esnafı hakkın ve haklının yanında yerini almıştır. Türkiye'nin esnafı tarihi boyunca vandallığın karşısında yerini almıştır. Son olaylarda da esnaf Türkiye'nin hedef alındığını görmüştür.

"KEMİRGENLERDEN FARKLARI YOK"

Biz tüccara zarar verilmesine biz asla göz yumamayız. Olaylar başladığında birileri çıktı '6 ay tüketmeyelim' dedi. Nasıl gözlerinin döndüğünü görüyorsunuz. Bu ülkenin kazanımlarına nasıl bir düşmanlık içinde olduklarını görüyorsunuz. Halkla gönül bağı bulunmayan insan kendi ülkesini çökertnek için uğraşıyor. Türkiye bu tür saldırılardan etkilenmeyecek bir ülke. Milletimiz de esnafımız da kimin neyin peşinde olduğunu çok net görmüştür. Nasıl gözlerinin döndüğünü görüyorsunuz. Esnafı çökertirsek, Hükümet’i deviririz anlayışı tek kelime ile barbarcadır. 76 milyonun beraber olduğu geminin tabanına delik açmaya çalışan zavallı kemirgenlerden hiçbir farkı yoktur

"AHİLER DESTEK VERSİN"
Ahilerin çözüm sürecinde en önde olmalarını beklerdik, Doğu, Güneydoğu’dan acı haberler almıyoruz. Ocaklara ateş düşmüyor. Kepenk kapatılmıyor, esnaf huzur içerisinde kepenk açıp kapatıyor. Bu süreci daha ileri götürüp kalıcı hale getirmek boynumuzun borcu. Ahilerimize bu süreçte daha fazla sorumluluk yüklenmelidir, çözüm sürecinde esnaf örgütlerimizden daha fazla çaba bekliyoruz.”

Hiç yorum yok: