DHKP-C'nin Bottaki Bombacısı Beyoğlu Esnafı

DHKP-C'nin Bottaki Bombacısı Beyoğlu Esnafı
Yunanistan'ın Sakız Adası açıklarındaki botta yakalanan iki DHKP-C'liden Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne saldırı olaylarına karışan Mehmet Yayla'nın yakalanması için emniyet birimlerine fotoğraflarının dağıtıldığı ve her yerde arandığı ortaya çıktı.

Ankara’da geçen mart ayında Adalet Bakanlığı’na bombalı, Ak Parti Genel Merkez Binası’na ise lav silahı ile saldırı düzenlendi. Polisin yaptığı araştırmada bombalı saldırıları gerçekleştirdikleri gerekçesiyle DHKP-C’li Hasan Biber ve Mehmet Yayla’nın aranmasına başlanmıştı.

Biber ve Yayla’nın fotoğrafları tüm güvenlik birimlerine dağıtılıp aranmalarına devam edilirken 2 örgüt üyesi Ege Denizi, Sakız Adası açıklarında bomba yüklü bir botta yakalandı. Botta 2 lav silahı, 2 anti tank mayını, 4 el bombası, 2 zaman ayarlı bomba, 2 tabanca ve 190 mermi bulundu.

Yunan polisi, Atina’da 11; Selanik’te 3 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 5’i Türk, 3’ü Yunan 8 kişinin tutuklandığını açıklandı. Yunan polisi tutuklanan kişilerin “silah ve harp malzemesi taşıma (tanksavar, tabanca, mermi el bombası) ve patlayıcı madde taşıma ve bomba mekanizmaları kurma” gibi ağır suç ve terör eylemlerine teşebbüs suçlarıyla Sakız Adası savcılığına sevk edildiklerini bildirmişti.

Olayla ilgili Yunanistan’da soruşturma sürerken, Mehmet Yayla’nın, Emniyet tarafından arananlar listesinde fotoğrafının tüm birimlere dağıtıldığı ortaya çıktı.

Emniyet'in birimlerine dağıtılan fotoğrafta  Mehmet Yayla’nın kimlik numarasının yanında 1.75-1.80 boyunda, 70-75 kilo ağırlığında olduğu belirtildi.. Yayla’nın 1980 Çorum doğumlu olduğu da not düşüldü.

YAYLA KARDEŞLER
Mehmet Yayla'nın ağabeyi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın terörist listesine aldığı Bulut Yayla, "ABD Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı organize etme" suçlamasıyla Yunanistan'dan Türkiye'ye gelirken yakalandı. Kardeşi Şafak Yayla ise DHKPC'ye yönelik operasyonda yakalanıp tutuklandı.

BEYOĞLU'NDA İŞYERİ VAR

Mehmet Yayla'nın Beyoğlu'ndaki Terzi Han'da bir işyerinin bulunduğu ve 2010 yılında işyerinin Maliye'ye 7 bin lira vergi borcu olduğu görülüyor.

Hiç yorum yok: