İşte En Çok Oruç Tutan Şehir!
Bu yıl Ramazan ayında oruç tutan çalışan oranı yüzde 40'dan yüzde 32'ye düştü.
Wall Street Journal Türkiye'nin işyerlerine yemek hizmeti veren (catering) şirketlerinden edindiği bilgilere göre en fazla oruç tutulan bölge yüzde 37 ile Marmara bölgesi oldu.
İzmir'in payı ise yüzde 15'e yakın. İç Anadolu'da oruç tutan çalışan oranı yüzde 35. Karadeniz'de yüz çalışanın 30'u oruç tuttu. Akdeniz, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu'daki oran da yüzde 30'larda kaldı.
GÖÇ ALAN ŞEHİRLERDE ORUÇ TUTMA ORANINDA ARTIŞ
Bu yıl düşüşü kendilerinin de hissettiğini dile getiren Bozdağ, "Daha fazla göç alan şehirlerde oruç tutanların oranı artış gösteriyor" diye konuştu. Bu yıl Ramazan ayında orucun süresi 17 saati buluyor. Bu süre geçen yıl 16.5 saatti. 2009 yılında İstanbul ilk gün 15 saat 28 dakika oruç tutmuştu.
"MUHAFAZAKAR PATRON ORUÇ TUT BASKISI YAPMAZ"
Muhafazakar işyerlerinde Ramazan ayında öğlen yemeğini tamamen kesmek gibi bir eğilim olup olmadığını araştıran Wall Street Journal Türkiye'ye göre böyle bir eğilim yok. Patronlar, ne kadar muhafazakar olursa olsun oruç tutmayana öğlen yemek hizmeti vermeye devam ediyor.
Ancak, çok az kişinin çalıştığı işyerlerinde çalışanların büyük çoğunluğu oruç tutuyorsa, tutmayanlar dışarıda yemek yemeye yönlendirilebiliyor. Bu durum da çok yaygın değil.
Bozdağ'ın verdiği bilgilere göre Türkiye'de bir çalışanın öğlen yemeği için patron tarafından harcanan bedel günlük 5 TL. Bu bir aylık süreçte çalışan başına aylık 110 TL anlamına geliyor.
Ancak, patronlar, çalışanın yemediği bu yemeğin ücretini çoğunlukla yine çalışana harcıyor. Değeri 110
ARTIK BEŞ YILDIZLI OTELLERE TALEP OLMUYOR
Bozdağ,
Ramazan çadırlarında verilen iftarların, ortalama kişi başı 14-15 TL'lik mönülerden oluştuğunu ifade eden Bozdağ, "Artık beş
En çok verilen yemek ise tas kebabı ve kuzu tandır. Bu iftarı belediyeler de verse, aslında işadamları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder